Cihat OVALI - YORUM


ŞİMŞEK ÇIKIŞA, KAPLAN DÜŞÜŞE DEVAM

PANORAMA


Bu hafta Adana Demirspor deplasmanda Elazığspor´u 2-0´lık skorla yenerken, Adanaspor kendi evinde Gençlerbirliği´ne 1-0 kaybederek mağlubiyet geleneğini devam ettirdi.

ŞİMŞEK HIZ KESMİYOR

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in 26.haftasında karşılaştığı Elazığspor´u, Şanlıurfa´da 2-0´lık skorla yenerek, Play-Off inadını sürdürdü. Bu müsabakaya çift forvetle çıkan Temsilcimiz, sistem değişikliğinin ceremesini 8.dakikada penaltıdan attığı golle gördü. Karşılaşma boyunca skor ve oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Mavi Şimşekler, 70.dakikada rakibinin bir kişi eksik kalmasıyla, oyun disiplininden uzaklaşmasını fırsat bilerek sayısız gol pozisyonlarına girmesine rağmen, üstünlük sayısını arttıramadı. Bu arada, rakip  beraberlik şansını 87.dakikada kaçırınca ve 88.dakikada da 9 kişiyle oyuna devam etmek zorunda kalınca, 90+´da Demirspor üstünlük sayısını ikiye çıkarmayı başardı. Kalite ve tecrübe farkı olarak, rakibinden 3 gömlek daha üstün olan Temsilcimiz için bu karşılaşma tam manasıyla bir ölçü değildir. Ancak, şakaya gelir bir tarafı da yoktur. Farzumal, 87.dakikada Diarra Elazığspor adına o golü atsa,  Demirspor Play_Off´a havlu atacaktı. Bundan sonraki haftalar hata kabul etmeyen bir sezon olacaktır bütün takımlar için.

TOROS KAPLANLARI KENDİ EVİNDE YOK  

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, evinde konuk ettiği Gençlerbirliği takımına 1-0´lık skorla mağlup oldu ve 26.haftayı puansız kapadı. Maçın başında baskı kuran misafir takımın bu futboluna karşılık Temsilcimiz, oyunu ancak 25.dakikada dengeleyebildi. Sezon başında da oynadığı futbolun tekrarını yapıp, sadece kendi alanında rakibini karşılayan Adanaspor, 60.dakikada golü kalesinde gördükten sonra hücumu düşünmeye başladı. Gençlerbirliği gibi hücum oynayan takımlara defans yaparak futbol oynayan takımlar gol yemeye mahkum takımlardır. Futbolda en iyi defansın hücum oynamak olduğu prensibinden yola çıkılarak, Adanaspor´un mücadelesini boşa kürek çekmek olarak yorumlayabiliriz. Düşme potasının sadece 5 puan üzerinde bulunan Toros Kaplanlarının, artık puan veya puanlar alması zaruri hale gelmiştir. Her sene küme düşme korkusu yaşayan Temsilcimizin, artık aklını başına alması gerekmektedir. Bu tip takımlar, zaman gelir taraftar desteğini de kaybeder. Taraftarı olmayan kulüplerin ne hallere düştüklerini örnekleriyle daha önce de gördük. Lige verilen Milli maç arasını iyi değerlendirip toparlanması gerekiyor Turuncu Beyazlıların.

 26. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 26.haftasında toplam (25) gol  atılırken, sadece bir beraberliğin olduğu  hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı, beş takımın deplasmanda rakiplerini dize getirerek evlerine üçer puanla dönmeleri oldu.

Bu  haftayı üç puanla kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  sekizinci sıradaki yerini korurken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da on ikinci sırada bulunuyor. Yirmi altı hafta sonunda zirvede Denizlispor, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor takımları yer alırken, düşme hattında Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor var.

 27.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 27.haftası Milli maç arası sebebiyle iki haftalık aradan sonra 3 Nisan Çarşamba günü başlayacak. 27.haftada Adana Demirspor Ümraniyespor´u ağırlarken, Adanaspor Karabükspor´a konuk olacak.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00