Ata Alp And


SEVGİLERLE

‘’Afrika coğrafyası adeta salgınlardan salgın beğen ikilemi ile baş başa bırakılmaktadır. Bu kırılgan bölgede yapılacak dikkatsizlikler tüm dünyada bumerang etkisi yaratabilecek zincirleme yeni insani dramlara yol açabilir’’


Fiedrich Schiller:”Sevgi insanı birliğe, egoizm ise yalnızlığa götürür” derken sevginin yüceliğine göndermede bulunur. 
Sevgiyle umut arasında bağlantı kuran Friedrich Nietzsche’nin ana öğesi yaşamdır:”Hayat sevginiz, en yüksek umudunuza beslediğiniz sevgi olsun, en yüksek umudunuz da en yüksek hayat düşünceniz olsun.” 
“Hangi acı, sevginin verdiği acıdan daha soylu, daha değerlidir” diyen George Sand, duyguları kategorize ederken adeta sevgiyi taçlandırır. 
Hz. Ali:”Sevgi, dostlara saygılı olmakla güçlenir” derken, sevginin reçetesini yazar gibidir.  
Dostoyevski, “Sevginin bulunmadığı yerde aklı da arama “ dediğinde sevginin ne denli bir akılcı olgu olduğuna işaret eder. 
Halil Cibran, sevginin, şefkat, saygı, özlem, pişmanlık, özlem, sabır, sürpriz ve affedicilik gibi duyguların sentezinin sevgi olduğunu söylerken; Harry Stack Sıllivan, “Başka bir insanın mutluluğu, güvenliği ve gelişimi bizim için kendi mutluluğumuz, güvenliğimiz ve gelişimimiz kadar önemli hale geldiğinde sevgi vardır” der. 
Hermann Hess, sevginin varlık nefesinin bizi mutlu kılmak olmadığını, acı çekmelerde ve çileli katlanmalarda ne kadar güçlü olduğumuzu bize göstermek için var olduğunu vurgular.
Bird görüşünü;“Sevgi, sadece anı yaşar, ne geriye dönüp eskinin iyi günlerinden bahsederek, günümüzde geçmişin güvencesini bulur, ne de yarın için yaşar.”; sevgi felsefesine değer katan diğer bir bakışını:”Sevgi her zaman kolların açık duruşudur, sevgi için kollarınızı kaparsanız, kendiniz dışında tutacak hiçbir şey kalmadığını görürsünüz” diyen Leo Buscaglia, bir diğer felsefi gözlemini de şu sözlerle ortaya koyar: “Verdikleri sevgiyi tam ölçüsünde geri almak isteyenler, ciddi düş kırıklığına uğrayacaklardır, sevgi, eşit miktarlarda ölçülüp dağıtılamaz” gibi bir ilginç görüşler ortaya koyar. 
 Bilgi/sevgi konusunda ise şöyle bir bağ kurar Paracelsus:”Hiçbir şey bilmeyen, hiçbir şeyi sevmez, hiçbir şey yapamayan, hiçbir şey anlamaz. Hiçbir şey anlamayan değersizdir, oysa anlayan kişi aynı zamanda sever, farkına varır, görür… Bir şeyin, aslında ne kadar bilgi varsa, daha fazla sevgi vardır.    
“Sevgisiz bir saray, eski bir kulübeden farksızdır; içinde sevgi olan küçük bir barakaysa, ruh için bir saraydır” diyen Robert G. Ingersol’dır.  
Sabine, “Sevgi, karşılıklı verilen mutluluktur” sözüyle düşüncesini tanımlar.  

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00