Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


SESSİZ ŞİDDET 3

“Bazen sessizlik suç işleme yöntemidir” dersem buna hemen inanır mısınız? İnanması zor ancak imkânsız değil.


Sessiz kalarak birçok suç işlenebileceğini ve maruz kalanın birçok suça sürüklenerek birçok suçun faili olabileceğini hiç düşündünüz mü? İlk başta anlaması zor. Ben bu durumu "Sessiz Şiddet” olarak adlandırıyorum.

Başka bir deyişle yönlendirme gücünden dolayı ‘Sessiz Manipülasyon". Söz gümüşse sükût altındır deyişinin zıttı bir gerçeği gözler önüne seriyorum. Bazen sükûtun altın değil madalyonun karanlık ve görünmeyen yüzü olduğunu sizlere aktaracağım. Evet bu gizemli yolculukta sessizliğin bu karanlık yönünü beraber keşfetmeye var mısınız?

Hukukun, sosyolojinin, felsefenin, psikoloji ve psikiyatrinin hatta sanatın olduğu kitabımda sanat olarak şarkı sözleri, şiir ve resimler var. Buradan sessizliği simgeleyen “Kertenkele” şiirini yazmış olan Yasemin Özkaya'ya resimler için Ressam Öğr. Gör. Ümit Parsıl'a teşekkürü bu yazımla ayrıca geç de olsa borç bilerek ediyorum.

Sessizlik şiddetle illiyet bağı olarak da ortaya çıkan bir eylemsizlik gibi görünen oysa aktif bir eylemden farksız hatta çok daha bazen zorlayıcı ve baskı altına alıcı bir eylemdir. Yapmamak, etmemek, müdahaleden kaçınmak da bu tür bir şiddeti yaratır.

Farkediyorum ki sessizlik olumsuz manipülasyon aracı oluveriyor bir süre sonra. Denememenizi tavsiye etmekle farkettiğinizde anlam kazanabileceğini de belirtmek isterim.

SESSİZLİK BAZEN MANEVİ TERÖR YARATIR ve kendimize ve karşımızdakine zarar verici hale gelmemize neden olur. Farkedelim ki önleyebilelim.

Kavga eder gibi tartışmak yerine çözüm için tartışmak gerek. Konuşmak ve tartışma biçimini doğru şekilde kullanmak doğabilecek tüm zararları kontrol altına alabilmemizi sağlayacaktır.

SAĞLIKLI İLETİŞİM İÇİN EMPATİ HEDEFİMİZ OLMALI.

GÜÇ KONUŞABİLME VE TARTIŞABİLME YETENEĞİNE SAHİP OLMAKTIR.

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00