Vahit ŞAHİN


SAYIN VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ´A TEŞEKKÜR


?Festivallerin Çakıştığı Kent: Adana? başlıklı yazımdan dolayı Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş aradı beni. Sayın Valimize bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.

?Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali Nisan ayında. Portakal Çiçeği Karnavalı 5-8 Nisan´da. Tarım Fuarı 5-8 Nisan´da. Felsefe Festivali Nisan´da. Gitar Festivali 8 Nisan´da. Kuvayı Milliye Şenliği Nisan ayında. Vs.vs.? diye yazmış ve  devamında, ?Bu nasıl bir mantıktır? Hepsini aynı haftaya sığdırmakla mı turizm gelişecek? Belediyelerin hepsi ayrı bir havada? Kendine yakın gruplara destek veriyor. Bu böyle gitmez, gitmemeli. Adana Valiliği bu olaya el atmalı. Festivalleri ayrı haftalara sarkıtmalı. Gerekirse Mayıs ayına uzatmalıdır. Kenti yönetenler bir eşgüdüm içerisinde olmalı. Bunu sağlayacak olan makam da valiliktir? ifadelerini kullanmıştım.

Yazıda, ?Marka kentin düştüğü duruma bakınız. Bu kadar ses getiren karnaval ve diğer etkinlikler, ekonomik fırsatlara dönüştürülmezse Adanalı nasıl kalkınacak? Amatörce yönetildiğimizin kanıtı değil mi yaşanan tüm bu olaylar? Böyle devam ederse, ?Festivallerin Çakıştığı Kent? olarak anılacağız? demiştim.

Sayın Valimiz, önce tebrik etti ve güzel bir konu yakaladığımı söyledi. Daha sonra da festivaller hakkında bilgi verdi. Tiyatro festivalinin 27 Mart´ta başladığını söyledi. Portakal Çiçeği Karnavalı´nın tam zamanında yapıldığını ve Felsefe ve Gitar etkinliğinin de Portakal Çiçeği Karnavalı içerisinde yapıldığını bildirdi. Kuvayı Milliye Şenliği´nin 22-23 Nisan´da yapılacağını ifade eden Sayın Vali, Tarım Fuarı´nın ise özel bir şirket tarafından gerçekleştirildiğini, ama onlarla da bu konuyu görüşeceğini söyledikten sonra o bana, ben de ona teşekkür ettim.

?Amatörce yönetildiğimizin kanıtı değil mi yaşanan tüm bu olaylar?? sözümü geri alıyorum ve Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş´a bu duyarlılığından dolayı ben teşekkür ediyorum.

Evet, Sayın Valimizin de dediği gibi Nisan ayı Adana için en güzel aydır. Festivallerin, portakal çiçeklerinin kokusunun tüm kente yayıldığı, mis gibi koktuğu bu ayda yapılması doğrudur.

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05