Zekai BULUÇ


SAYIN DOĞAN KUBAN HOCAM SİZ ÇOK SAĞLIKLI YAŞAYIN!


Sayın Doğan KUBAN hocam siz ve sizin gibi aydınlarımızla aynı ülkede yaşadığım için aynı havayı soluduğum için inanın çok mutluyum.

Arkadaşlar sakın benim ve Doğan KUBAN hocamızın, sokak hayvanlarının yaşam hakkına karşı olduğumuz anlamını çıkarmayınız! Elbette sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunuyoruz.

İstanbul´daki hayvan barınaklarında yaşayan hayvanlara kötü muamele yapıldığı için bir grup insan ölüm orucuna yattı. Ölüm orucuna yatma haberlerini yazılı, görsel ve sosyal medyada okuduk, duyduk! Daha sonra hayvan barınaklarındanve  sorumlu belediyelerle yapılan uzlaşı sonucu ölüm orucuna yatan insanlar eylemlerini bitirdi.

Ölüm orucuna yatan insanlar amaçlarına ulaşıp seslerini yaygın bir şekilde duyurup kamuoyunu arkalarına almışlardı.

Arkadaşlar yaklaşık iki üç yıl önce Sayın Doğan KUBAN hocamız ,´´ Sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunanların sesi, kadınların yaşam hakkını savunanlardan daha gür çıkıyor! ?´ demişti. Sayın KUBAN o zamanda haklıydı, şimdide haklı çıktı!Sanayide, fabrikalarda ve üretim işliklerinde Türkiye ekonomisine erkekler gibi katma değer kazandıran kadınlarımızın gördüğü şiddet, mobing kimsenin umurundadeğil!

Bazen kendi kendime sormaktan alamıyorum. Acaba toplumumuzun bir kısmı kadınlarımız için ?´Ölen ölür, kalan kadınlar bizimdir´´ diye mi düşünüyor?

Kadının söz sahibi olmadığı toplumlarda demokrasiden söz etmek mümkün müdür ?

Kadınsız demokrasi olur mu?

Kadınsız demokrasinin erkek erkeğe veya kadın kadına danstan farkı ne?

*****

İlkokulu Adana Cumhuriyet ilkokulundaokudum. 5. Sınıftayken öğretmenimiz bilgimiz görgümüz artsın diye bizleri Adana Adliyesine götürmüştü. Ağır ceza mahkemesine girdik duruşmayı beklemeye başladık. Jandarma abiler suçluyu getirdiler. Savcı ve hâkim amcalar yerine geçince duruşma başladı. Zanlı eşini 36 yerinden bıçaklayıp öldürmüş! Hakim amca zanlıya dönerek ?´ Oğlum eşini 36 yerinden bıçaklayıp öldürmüşsün, sebepneydi? ?´ diye sorunca zanlı: Onu çok seviyordum hakim bey diye cevapladı. Biz çocuklar küçücük aklımızla gülmeye başladık!Öyle ya adam çok sevdiği için 36 yerinden bıçaklamış! Zanlı eşini sevmeseydi kaç yerinden bıçaklayacaktı acaba? Hakimamca, bizim zanlının yaptığı kara mizaha güldüğümüzü bildiği halde ?´Çocuklar lütfen ciddi olun ?´ diye uyardı.

 *****

Kadınların yaşam hakkının en az; sokak hayvanlarının yaşam hakkı kadar savunulduğu günlerde görüşmek dileğiyle?

Sağlıcakla kalın.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00