Vahit ŞAHİN


SARIÇAM GİBİ ?MEMLEKET İSTERİM´


30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinden önce düzenlenen seçim kampanyalarında tanıdım Sayın Bilal Uludağ´ı. Selamlaşmanın dışında ciddi bir sohbetimiz olmadı.

Seçim konuşmalarına mutlaka Cahit Sıtkı Tarancı´nın ?memleket İsterim? şiirini okuyarak başlardı. Şiir şöyle:

?Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.?

Ve Bilal Bey 30 Mart 2014 tarihinde seçildi.Sarıçam Belediye Başkanı oldu. Şimdi aradan 4 yıl geçti. Basın kuruluşlarını tek tek davet ederek, 4 yıllık çalışmalarını anlatma kararı almışlar. Yeni Adana Gazetesi olarak bizleri de davet ettiler. Başkanın kendisi yoktu. Bizleri Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Şükrü Gedik, Basın Danışmanı Ezgi Esra Uluç ile basın ekibinden Nedim Ali Kısaoğlu, Selim Çıtak, Burak Karakoç, A. Basri Baş, Ersin Gülbahar, Mehmet Yurdunusev ve Hacer Yılmaz karşıladı. Güzel ev sahipliği yaptılar.

Belediye encümen salonunda 10 dakikalık belediye hizmetlerini anlatan görsel de izlettiler. Rutin belediyecilik dediğimiz hizmetleri başarı ile yerine getirirken, özellikle de yol yapımı dikkatimizi çekti. Yolların eski ve yeni şeklini drone çekimleri ile bize gösterdiler. Güzel bir teknik çalışma yapmışlar. Tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Rutin hizmetlerin dışında sosyal belediyecilikte de oldukça başarılı hizmetlere imza atmış Sayın Bilal Uludağ ve ekibi. Bize fotoğraf ve kamera görüntüleri ile bunları ispatladılar.

Cahit Sıtkı Tarancı´nın dizelerindeki gibi ?Memleket isterim/Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;/Kış günü herkesin evi barkı olsun? herkesin evi barkı olması için öncelikle de işsizlerin bir işi olması gerekiyor. İnsanlara, işsizlere hergün bir balık vermektense balık tutmayı öğretmişler. SİMER çalışmaları takdire değerdi. SİMER´e iş sahibi olmak için 7.500 başvuran olmuş ve bunlardan 2800 kişiye verilen kurslardan sonra iş bulunmuş. Birçoğu ise iş beğenmemiş. İlla da belediye bünyesinde masa başı iş istemiş..

Sarıçam Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Şükrü Gedik, belediye olarak sanata, kültüre ve ekonomiye yaptıkların katkıları da bize tek tek anlattı. Başkan Uludağ´ı aratmayacak şekilde bize dört dörtlük bir sunum gerçekleştirdiler. Adana´da birçok belediye daha basının karşısına çıkarak hizmetlerini anlatamazken Sarıçam Belediyesi göğsünü gere gere icraatın içinden yaptılar. Tekrar teşekkür ediyoruz.

Sarıçam için söylenecek son söz ise yine Cahit Sıtkı Tarancı´nın aynı şiirinin son dizeleri olsun:

?Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.?

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00