Zekai BULUÇ


SAKALLI CELAL’İN SÖYLEMİ :  

‘’ TÜRKİYE DOĞUYA GİDEN BİR GEMİDE ,BATIYA KOŞAN İNSANLARIN ÜLKESİDİR ! ‘’     Zekai BULUÇ


      Peki bu ünlü düşünürümüz,neden böyle bir söyleme gerek duymuştur ? Türkiye Atlantik doktrinine eklemlenmek için Kore’ye asker asker göndermiş bir ülkedir. NATO’ya eklemlenen Türkiye’ye, soğuk savaş sırasında Sovyetlere karşı jandarmalık görevi verilmiştir! Buna karşılık ‘’ Sen sanayileşme, biz sana veririz, sen domates ,patlıcan hıyar, nane , maydanoz yetiştir ‘’ denilerek ; sanayide ,her türlü teknolojide , ilaçta ve bir ülke için gerekli tüm atılımları yapması önlenmiştir! 

      Kadim dostumuz (!) ABD , Adana’nın İncirlik beldesindeki askeri üsten ; fotoğraf çekmesi için o devirlerin en ünlü uçağı U-2 leri Sovyetlerin Sibirya bölgesine göndermiş olup Türkiye Cumhuriyetinin bundan haberi yoktur ! Çekirgenin (U-2) kaç kere zıpladığını Pentagondan başka kimse bilmemektedir!  Çekirge son sıçrayışında ; Sibirya semalarında fotoğraf çekerken  Sovyet radarlarına yakalanmış ve U-2 uçağı düşürülmüştür! Kadim dostumuz (!) ABD sayesinde, Türkiye ile Sovyetler savaşının eşiğine gelmiştir !

      ABD hükümeti parasını peşin ödediğimiz F-35 savaş uçaklarımızı vermiyor.Arkadaşlar peki biz ne yapıyoruz ? Mübarek Ramazan ayında, iftar yaparken ; orucumuzu ithal boyalı gazozla bozuyoruz !

      Evde kalın.

      Sağlıcakla kalın.

     NOT: Sakallı Celal ismini ilk defa 40-50 yıl önce Adana’nın Cemal MADANOĞLU’sundan ( Cemal BÜKÜLMEZKOL) duymuştum. Cemal abi ile Çınarlı mahallesinde komşuyduk. Ayrıca Ceyhan yolu üzerindeki Sümerbank Pamuklu Sanayi Müessesesinde birlikte çalışmıştık. Çok yakın arkadaşları hariç herkes Cemal Abinin soyadını MADANOĞLU bilirdi.

Sakallı Celal’in gerçek adı Celal YALINIZ’dır.

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04