Zekai BULUÇ


REFİK HALİT KARAY’DAN ÖNCE KÜÇÜMSEME,SONRA PİŞMANLIK SÖYLEMİ ! 


      Yüzelliliklerin forvet oyuncularından İngiliz yanlısı Refik Halit KARAY ,Ankara'da bulunan Kuvayi  Milliye Meclisini küçümsemek amacıyla ‘’ Sivas’ın kuzuları ,Ankara’nın keçileri’’ (-1-) söyleminde bulunur. O yıllarda İngiliz yanlısı olmanın maddi getirisi azımsanmayacak kadar çoktur! R.H KARAY , İngiliz işgal komutanının verdiği görevleri başarıyla yerine getirir.

      Anti emperyalist Kurtuluş Savaşımız başarıyla sonuçlanır ve Alt ve Üst emperyalistler kovulur! Anti emperyalist Kurtuluş savaşımız utkuyla bitirilince Refik Halit KARAY’ın son kullanım tarihi gelir ve İngilizler  KARAY’ı yüzüstü bırakınca ; R.H KARAY soluğu yurt dışında alır! Yüzelliliklere dahil edilen R.H.K yaşamını yurtdışında sürdürür. Yüzellilikler ATATÜRK tarafından affedilince ;Türkiye’ye dönerek şöyle günah çıkarır : Vahdettin gibi cüceleri M.Kemal gibi yüceleri anlayamadık !      (2)

       Dostlarım işgal güçlerinin yaptığı kötülükler o kadar gücüme gitmiyor.Bizlerden birileri sandığımız insanların yaptıkları çok gücüme gidiyor.Yüzelliliklerden bahis açınca aklıma yıllar önce duyduğum bir fıkrayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Mütevazı bir ailenin çocukları, her akşam babalarından kendilerine bir Papağan almasını isterler. Baba yüreği dayanamaz bir miktar para biriktirip , papağan satılan bir mağazaya gidip fiyat sorar. Satıcı üç adet papağan gösterir ve devam eder ilk papağanı gösterip bunun fiyatı 1000 TL’dir .Fakat ya konuşur ya da konuşmaz! İkinci papağanı gösterir bu çok güzel konuşur fiyatı 2000 TL’dir. Üçüncüsüne gelince ,bu hayvan çok güzel öter ,bunu ormana götürürsün bir ötmeye başlayınca ; Ormanda ne kadar papağan varsa başına toplar , sizde toplanan papağanları yakalayıp satarsınız ! Bunun fiyatı 3000 TL’dir.Alıcı cebinden 3000 TL’yi çıkarır satıcıya verip çok güzel öten papağanı alır ve kafasını koparıp dükkanın önüne fırlatır! Satıcı şaşırır ! ‘’Hem 3000 TL verdiniz hem de papağanın kafasını koparıp sokağa attınız neden ? ‘’ diye sorunca alıcı şöyle cevap verir : Bu bir hain, çünkü kendi ırkına ihanet ediyor!  İşbirlikçi Yüzellilikler , her şeyi hesapladılar, fakat ATATÜRK’le Kuvayi Milliyecileri hesaplamadılar ! Ayrıca son kullanım tarihlerini sık sık kontrol etmeyi unuttular! 

       Evde kalın.

       Sağlıcakla kalın.

Kaynak : -1-Gazeteci Yazar  Osman Selim KOCAHANOĞLU

Kaynak : -2- Avukat Hüseyin ÖZBEK 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22