Cihat OVALI - YORUM


POTE BÖYLE İSTEDİ

PANORAMA


Emektar 5 Ocak Stadı, nizami boşluklar dışında gerek Mavi Şimşek taraftarları, gerek se kendilerine ayrılan yer kadarıyla Tur-Bey taraftarlarınca doldurulmuş durumda. Maçın başlamasına bir saat kala her iki takımın taraftarları kendi kulüpleri lehine ufak tefek tezahüratlarını birbirlerine sataşmadan yapıyorlar. Maçın başlamasıyla birlikte karşılıklı atışmaların boyutu küfüre kadar uzansa da gerekli emniyet tedbirlerinin alınması, olası olayları önlemek için yeterli oluyor.

Taraftarların durumunu kısaca özetledikten sonra biraz da Temsilcilerimizin oynadığı futbolla ilgili konulara değinelim.

İlk topa dokunuş Demirspor´lu futbolculardan, ilk tehlikeli atakta yine evsahibi konumdaki takımdan geldi. 3.dakikada direkten dışarı giden topundan sonra, Mavi Şimşekler 15.dakikada hırçın futbolcusu Kosecki´nin sağ çaprazdan fileleri havalandırmasıyla 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası ilk yarı bitene kadar Adana Demirspor´un panik içinde telaşla top oynadığını, rakibi Adanaspor´un ise sahasında oyunu kabullenerek sakin bir şekilde top çevirdiğine tanık olduk.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte panik ve sakinlikteki takımların rollerinin değiştiğini gözlemledik. Skor üstünlüğünü ele alan Mavi lacivertlilerin Pote´nin ayağından kaçırdığı golleri taraftara saç baş yondururken, Turuncu Beyazlıların inatla beraberliği kovalaması dikkatlerden kaçmadı. Bir göze çarpan konu da Veli ile Pote´nin saha içinde karşılıklı tatlı sert didişmeleriydi. İlerleyen dakikalarda mücadelenin boyutu üst seviyeye çıksa da, tecrübeli Hakem Özgür Yankaya´nın zamanında oyuna müdahalesi kargaşa ortamının olmasını engelledi.

15.dakikada öne geçen ev sahibi takım,  misafir takımın 64.dakikada oyuna giren Ahmet Dereli´nin 85.dakikada attığı gole engel olamayınca,  hiç istemese de sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

Beraberliğe razı bir futbol sergileyen Adanaspor istediği sonucu alırken, Teknik kadro değişikliğine giden Adana Demirspor için bu sonuç hayal kırıklığı yarattı dersek maçın özetini yapmış oluruz. Teknik kadro demişken, Sayın Yılmaz Vural´ın kenar çizgide yaptığı hareketlerin, maçın seyir zevkine renk kattığını da belirtmek isterim.

Spor Toto  1. Lig´in 13.haftası toplam (23)  gole sahne olurken, (5)  beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu Giresunspor´u Bir eksikle oynamasına rağmen 3-2´lik skorla yenen Denizlispor takımı elde etti. Öte yandan, tılsımı bozulan Gençlerbirliği bu haftayı İstanbulspor´a karşı mağlubiyetle kapatması haftanın en ilginç olayıydı. Bu maçın skoru en azından üst taraftaki kopmaların önüne geçti.

 Bu  haftayı beraberlikle kapatan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  (20)  puanla  altıncı sıradaki yer alırken, Adanaspor da (15) puanla on dördüncü sırada bulunuyor. On üç hafta sonunda Gençlerbirliği, Denizlispor ve Boluspor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

14.hafta karşılaşmalarında;Temsilcilerimizden Adanaspor 30 Kasım 2018 Cuma günü saat 19.00´da Hatayspor takımını ağırlarken, bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor 1 Aralık 2018 Pazar günü saat 13.30´da Boluspor´a konuk olacak.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00