Prof. Dr. Özer OZANKAYA


PKK TERÖRÜNÜ YENİLGİYE UĞRATMANIN YOLU: KAFALARI VE GÖNÜLLERİ KAZANMAK!


PKK terörünü tepelemenin yolu, bu örgütle Oslo, İmralı .. ‘daki gibi partici siyasal pazarlıklar yapmak olmadığı gibi, bölgedeki belediyelere kayyum, merkezi yönetim birimlerine partici yöneticiler atamak gibi “baskı” yöntemleri de değildir.


Tam tersine bu yollar, bölücü terör örgütünce ve onu kurdurup kullanan iç ve dış sömürgeci güçlerce kötücül ve haksız amaçları için maske ve dolayısıyla destek olarak kullanılabilecek yollardır!


PKK’yı ve arkasındaki sömürgen iç ve dış güçleri tepelemenin ASIL YOLU, bölge halkımıza ve tüm ulusumuza, bölücü savların neden hem haksız olduğunu tüm nesnel gerekçeleriyle, demokratik yol ve yöntemlerle açıkça anlatmak, hem bölücülüğün TÜMÜYLE Türk ulusu ve yurdunu PKKnın arkasındaki sömürgeci devletlere peşkeş çekip Irak, Suriye, Libya .. daki gibi yıkımlara sürüklemekten başka sonuç vermeyeceğini etkin yol ve yöntemlerle anlatarak HALKIN KAFASINI VE GÖNLÜNÜ KAZANMAKTIR.


Atatürk’ün daha 1919’da, Osmanlı’nın o korkunç yıkılış ortamında bile “Güneydoğuda ayrılıkçı bir Kürt yönetimi kurma girişimi yenilgiye uğratıldı. KÜRTLER TÜRKLERLE BİRLEŞTİ!” müjdesini nasıl verebildiğini, 1922’de de “BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ MAHVETMEDEN GÜNEYDOĞUMUZDA ÖZERK BİR KÜRDİSTAN KURMANIN OLANAKSIZ OLDUĞUNU” neden vurguladığını yine tarihsel, siyasal, kültürel, ekonomik ... bilimsel gerekçeleriyle tüm ulusla paylaşmaktır!


“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TÜRKİYE HALKINA TÜRK ULUSU DENİR.” tanımının tarihsel, toplumbilimsel, kültürel, ahlaki gerekçelerini TÜM TÜRK ULUSUNUN etkin, yani gönülden inanmalarını sağlayacak biçimde öğrenmesini sağlamaktır.


(Lutfen bknz.: Özer Ozankaya, Toplumbilim, CEM Yay., “Güneydoğu Anadolu Sorununa Yaklaşım: Kafaları ve Gönülleri Kazanmak” başlıklı bölüm, ss. 321 - 339.)

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92