Cihat OVALI - YORUM


ÖZEL YETENEKLER MAÇ KAZANDIRIR

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor Spor Toto  1.Lig´in 11.haftasında oynadığı Afyonspor karşılaşmasını 1-0´lık skorla kazanarak hanesine üç haftalık mağlubiyet serisinden sonra üç puan yazdırdı. Adana 5 Ocak Stadı´nda oynanan karşılaşmada henüz maçın başında Pote´nin akıllı hareketi sonrası istediği skoru yakalayan Mavi Şimşekler, karşılaşma boyunca gömülü bir savunma oyununu tercih etti. Bu nasıl futboldur anlamak mümkün değil. Otoriteler Afyon takımının golü yediği anda çözüleceğini ifade etseler de, Demirspor´lu futbolcular da dahil olmak üzere, kimse bu kadar dirençli bir takıma karşı oynayacaklarını hesaba katmadılar. Misafir takımın futbola dair her şeyi yaptığını ancak şansının yanında olmadığını söylememiz gerek. Ev sahibi takım forvette Pote´den umut beklerken, en önemli kozunun kalesindeki Çağlar olduğunu belirtmekte fayda var. Kendi sahanda oynuyorsun, seyircin her zamanki gibi mükemmel, zemin ve hava sıcaklığı futbol oynamak için ideal ama, 85 dakika gol yememek için defansa çekiliyorsun, bunun bir açıklaması olamaz. Üstelik bu Lig´in favori takımlarından biri olarak gösteriliyorsun. Bu oynadığın futbolla ?Hadi be sende canım? derler herhalde. Özel yetenekli iki futbolcuyla nereye kadar maç kazanacaksın.Dilerim ilerleyen haftalarda, daha iyi futbol kendini gösterir takımda.

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, Lig´de 3. sırada bulunan Denizlispor karşılaşmasından hiç beklenmedik 4-2´lik skorla yenilerek, bu haftayı puansız kapadı.Son dört haftada aldığı 10 puanla maçın favorisi olarak tanımladığım Turuncu Beyazlılar, beraberlik peşinde koşarken yediği kontra topla iki farklı skor üstünlüğünü rakibine verdikten sonra direncini de kaybetti. Ege temsilcisi Burak ve Mehmet Akyüz´ün üstün oyun kabiliyeti ve yetenekleri sayesinde üç puanı hanesine yazdırdı desek en doğru cümleyi kurmuş oluruz. Takımları için son derece özel bu futbolcuları kutlamak gerek. Özellikle Mehmet Akyüz geçen sezon Samsun deplasmanında takımını küme düşmekten kurtaran bir yetenek. Ancak, yukarıda Afyon için sarf ettiğim şans faktörü Adanaspor´un da yanında değildi. Bu deplasmandan en azından bir beraberlikle dönmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Umarım şansı önümüzdeki haftalarda yanında yer alır Toros Kaplanlarının.

Spor Toto  1. Lig´in 11.haftası toplam (23)  gole sahne olurken,   beraberliğin olmadığı bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu Adanaspor´u 4-2´lik skorla yenen Denizlispor  takımı elde etti. Öte yandan, yedi takım kendi sahalarında galip gelirken, iki takım deplasmandan üç puanla döndü.

 Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (13)  puanla  beşinci sıradaki yerini korurken, 11.haftayı puansız kapatan Adanaspor da on birinci sıradaki yerini korudu. On bir hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Denizlispor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Balıkesirspor, Elazığspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

12.hafta karşılaşmalarında;Temsilcilerimizden Adanaspor 9 Kasım 2018 Cuma günü saat 19.00´da Gazişehir Gaziantep takımını ağırlarken, bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor 11 Kasım 2018 Pazar günü saat 16.00´da Altay´a konuk olacak.

 

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00