Prof. Dr. Özer OZANKAYA


ORTA-DOĞU´NUN VE DÜNYANIN KURTULUŞU BAĞLAMINDA- KÜRTLERİN SÖMÜRGECİ MAŞASI OLMAKTAN KURTULUŞU DA ATATÜRK MODELİNİ BENİMSEMEKLE OLABİLİR!


Toplumbilimci 

Afrin, İdlip, Fırat´ın Doğusu, Batısı, Kürt koridoru, ? 
PYD, PKK, YPG. Barzani, Talabani ?

Yapılan siyasal yorumlara bakalım:

?ABD, bunların hepsini kullanarak Arapları, İran´ı ve Türkiye´yi çökertmek istiyor. Rusya´nın PYD´yi sahiplenmediğini göstermek için Türkiye´nin Afrin hareketine ses çıkarmadı??

?Rusya, Orta Doğu´da var olabilmek için ABD´nin Suriye´yi bölüp parçalamasını istemiyor, bunun için Türkiye´nin Afrin´e girmesine göz yumuyor. Ama Kürtleri de elde tutmak istiyor ve PYD´yi, PKK´yı terör örgütü saymıyor? ?

?ABD Kürtleri kullanarak Arap dünyasını paraçalamak, petrollere el koymak, Büyük İsrail projesine çalışmak istiyor??

?İngiltere, Fransa, Almanya ? da aynı hesaplarla ABD´yle birlikte hareket ediyor. ??

Bütün bunlar, Kürt kardeşlerimizin PKK ve uzantıları aracılığıyla sömürgeci devletlerin elinde Arap, Türk ve İranlı kardeşleriyle yüzlerce yıl sürecek düşmanlıklar içinde kalmalarına, hep birden kuşaklar boyunca barış, özgürlük, gönenç ve esenlik bulamamaya yol açacak biçimde kullanılmak istendiklerini görmelerine yeter ve artar.

BU KULLANILMAYA SON VERMENİN YOLU, BU COĞRAFYADA BİRLİKTE YAŞAMAK ZORUNLULUĞUNU GÖRMEK, BUNUN İÇİN DE TÜRKİYE´DE OLSUN, IRAK, İRAN VE SURİYE´DE OLSUN, TÜRK´ÜN, TÜRKMEN´IN, ARAB´IN VE İRANLININ DA KÜRTLER KADAR ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ YURDU SAYILMAYACAK HİÇBİR YER BULUNMADIĞI, BURALARI HEP BİRLİKTE VATAN YAPMIŞ OLDUKLARI GERÇEĞİNİ KABUL ETMEKTİR.

Tarihte buralarda Kürt devletleri vardı da Araplar, Türkler, ya da İranlılar gelip o Kürt devletlerini yıkıp bayrağını mı indirmişlerdir? Böyle bir şey asla söz konusu değildir.

Coğrafya ve tarihin gerçekleri görülmeli, örneğin yüz yıl önce ?Ben Kürtlere bir alfabe vereyim; o zaman görürsünüz başınıza neler geleceğini!? diyen İngiltere dışişleri bakanı Lord Curzon´un bu ahlaksız sözlerinden kışkırtmaya gelmek yerine, ?Binlerce yıldır bir alfabemiz olmaması, Arab´ın, İranlı´nın ya da Türk´ün günahı olmadığına göre ?? diyerek DOĞRU SONUÇ ÇIKARILMALI*, sömürgeci hükümetler elinde eşkiya olarak kullanılmak reddedilmeli, onun yerine Atatürk Cumhuriyeti´nin ?TÜRKİYE CUMHURİYETİ´Nİ KURAN TÜRKİYE HALKINA TÜRK ULUSU DENİR? diyen demokratik kardeşlik birliği benimsenmelidir.

ORTA DOĞU´NUN İLKEL KIRALLIK VE EMİRLİKLERİN, MEZHEPÇİ TARİKAT ŞEYHLERİNİN İŞBİRLİĞİYLE AMERİKAN, İNGİLİZ, RUS, FRANSIZ ? SÖMÜRGESİ OLMAKTAN KURTULUP ATATÜRK TÜRKİYESİ GİBİ BAĞIMSIZ DEVLETİ, İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNE DAYALI YÖNETİMİ, KAPİTALİZMİ DE SOSYALİZMİ DE DEMOKRASİNİN TEMEL GEREKLERİ AÇISINDAN GERİDE BIRAKAN SANAYİLEŞEN EKONOMİSİ, ÇAĞDAŞ EĞİTİMİ, FOLKLOR DÜZEYİNDEN BİLİM, SANAT, TEKNOLOJİ DÜZEYİNE YÜKSELEN KÜLTÜRÜYLE DÜNYANIN BİR CENNET BÖLGESİ DÜZEYİNE YÜKSELMESİ BU ATATÜRK MODELİNİN BENİMSENMESİNE BAĞLIDIR.

*Bu konuda ayrıntılı bir çözümleme için bknz.: Ö. Ozankaya, TOPLUMBİLİM (Kültür, Nüfus ve Yerleşim Düzeni bölümleri), CEM Yay.

 Prof. Dr. Özer Ozankaya

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00