Cihat OVALI - YORUM


OLMADI MI OLMUYOR


Play-Off mücadelesi yapan Adana Demirspor ve Balıkesirspor  takımlarının verdikleri nefes kesen bir mücadeleye tanık olduk Cumartesi günü. Seyir zevki açısından üst düzeyde bir müsabakaydı. Temsilcimizin galip gelmesini istememiz, temenniden öteye gidemedi maalesef.

Mavi Şimşeklerin seyirci açısından potansiyeli her hafta biraz daha erimesine rağmen, yaptıkları tezahürat ve attıkları sloganlar takımlarını ateşlemek için yeterli seviyede idi. Maçın bitiş düdüğüne kadar bunda başarılı olduklarını da söyleyebilirim.

Takımların iyi futbol oynamaları, seyircilerin tribünleri doldurması için yeterli gibi gözükse bile, bilet fiyatlarının yüksek oluşu ve pasolig uygulaması hala en büyük etken. Ancak, kulüplerin bu konuda canının yanması durumunda ufak tefek homurdanmalar dile getiriliyor. Tıpkı hafta sonu oynanan Konyaspor-Trabzonspor karşılaşmasında, Konyaspor´a verilen seyircisiz oynama cezasından sonra, Konyaspor Başkanı´nın Pasolig uygulamasına isyan etmesiydi. Neymiş efendim, birkaç seyircinin taşkınlığından dolayı, tüm seyirciye neden ceza veriliyormuş. Pasolig ne işe yarar diye kameralara konuşuyor. Canınız yanınca mı aklınıza gelecek bu kelimeleri sarf etmek.

Mutlak gol olabilecek onbeş pozisyon yaşadı Balıkesirspor kalesi. Bunlardan ikisi direkten dönerken, birçoğunu kaleci Atilla Özmen şahsi gayretleriyle önledi. Sadece 45+2´de Eray Ataseven´in ceza sahası içinde eliyle oynaması sonucu, kullanılan penaltıyı  Pote´nin gole çevirmesi hanesine artı olarak yazıldı Adana Demirspor´un. Geri kalanlar ise çerçeveyi bulamadı.

Öte yandan, altı adet pozisyon kazanan ve ikisinde tabelayı değiştirmeye muaffak olan konuk takım, eski futbolcumuz Burak Çalık´ın bir asist ve bir golüyle üç puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Bir paragrafta Engin İpekoğlu´na. Altınordu maçında takımı mağlup durumdayken 89.dakikada iki değişiklik yapan Hocam, hangi akla hizmeten bu maçta da 84 ve 87.dakikalarda iki değişiklik gerçekleştirdi. Bu tavrı anlamak mümkün değil.

Play-Off ümitlerinin büyük ölçüde yitirildiği bu maça yanmamak elde değil. Her türlü hücum ataklarının denendiği, ancak futbolun sonuca yansımadığı böyle müsabakalar koskoca sezonda ya bir, bilemedin iki defa olur. Önümüzdeki haftalarda ihtiyaç gerektiren puanlara ulaşabilmesi temennisiyle şansın bol olsun Mavi Şimşekler.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00