Cihat OVALI - YORUM


NEREDE GEÇEN HAFTAKİ TEMSİLCİLERİMİZ?

PANORAMA


Adana Demirspor deplasmanda Denizlispor´a 5-1´lik skorla yenilirken, Adanaspor kendi evinde Ümraniyespor´a 2-1´lik sonuçla mağlup oldu.

ŞİMŞEK´TE HEZİMET

Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto 1.Lig´in hücum futbolunu en iyi oynayan takımlardan Denizlispor´a tarihi bir skorla yenilerek, camiayı hezimete uğrattı.Mavi Şimşekler 7 yeni transferle çıktığı Denizli deplasmanında, ev sahibi takım taraftarının etkisiyle baskılı oyun oynayarak,kalecimizin gereksiz çıkışıyla yaptığı penaltı sonrası skor 1-0´a geldi.Yediği gol sonrası reaksiyon gösterip, oyunu karşı kaleye yıkan Mavi Lacivertliler, aradığı golü maçın en etkili oyuncusu Vedat vasıtasıyla bulduysa da, ilk yarının uzatma dakikasında defansın bir anlık dalgınlığı sonucu devreyi 2-1´lik mağlubiyetle kapadı.İkinci yarıya oyuncu ve sistem değişiklikleriyle başlayan Temsilcimiz, Berk´in ayağından kaçırdığı pozisyon sonrası üçüncü golü de ağlarında görünce, işler iyice sarpa sarmaya başladı.Nitekim, ilerleyen dakikalarda Anderson ve Pote´nin sözlü tartışma ortamının içine girmeleri, takımın psikolojik olarak mağlup durumda bulunmasının yarattığı bir etki değil mi? Rakibin oyun felsefesini belirleyen silahlarının, Mehmet Akyüz, Recep Niyaz, Ziya ve Burak Çalık olduklarını ve bu kişiler  takımlarını el birliği ile lider yaptıklarını  söylersek yanlış bir cümle kullanmamış oluruz.

 TOROS KAPLANLARI HÜSRANA UĞRATTI

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor, 5 Ocak Stadyumu´nda konuk ettiği Ümraniyespor´a 2-1´lik skorla yenilerek haftayı puansız kapattı. Öncelikle gol yemeyeyim ve kontra ataklardan nasıl olsa atarım düşüncesiyle sahaya çıkan Temsilcimiz,21.dakikada ağlarında gördüğü golü çıkarmak için verdiği çaba yeterli gelmedi. 80.dakikada 2-0´a gelen maçı 87.dakikada 1 farka  indirmeyi başarsa da, beraberlik için zaman kalmadı.Şu ana kadar ahım şahım transferler yapmayan Turuncu Beyazlıların en azından sahasında oynadıkları maçları kazanması gerekiyor. Tehlikeli bölgeye indiğiniz takdirde, kurtulmak için çok fazla daha çabaya ihtiyacınız olacaktır. Her ne kadar kupada Fenerbahçe´yi eleyerek bir üst tura çıkan rakiple oynuyor olsanız bile, içerde oynadığınız maçları mutlak suretle kazanmanız gerekiyor. Umarım 20.haftada oynayacağı Afyonspor maçında, sahasında verdiği üç puanın telafisini yapar Toros Kaplanları.

 19. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 19.haftası toplam (28)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç sonucu, Lige fırtına gibi giren Gençlerbirliği´nin sahasında Altınordu takımına yenilerek, liderliği Denizlispor´a kaptırmasıydı.

Bu  haftayı puansız kapayan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  dokuzuncu, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da on birinci sıradaki yerlerini korudular. On dokuz hafta sonunda zirvede Denizlispor,Gençlerbirliği ve Hatayspor takımları yer alırken, düşme hattında Eskişehirspor,Elazığspor ve Karabükspor bulunuyor.

 20.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 20.haftasında Temsilcimiz Adana Demirspor 2 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 16.00´da Gazişehir takımını konuk ederken, bir diğer Temsilcimiz Adanaspor 3 Şubat 2019 Pazar günü saat 16.00´da Afyonspor´la  deplasmanda oynayacak. 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22