Zekai BULUÇ


NEOLİBERALİST PATRONLAR İÇİN İYİ VE KÖTÜ İŞÇİLER !


İYİ İŞÇİ (!)

Neo-liberalist patronlar için en iyi işçi modeli ülkesine katma değer  kazandırmayıp ispiyonculuk yapan işçidir ! Bu tür işçiler iş yaparmış gibi görünen fakat diğer işçilerin yaptığı işi kendisi yapmış gibi şefine, müdürüne anlatan kişidir !

Amirine sürekli ?´ Evet efendim sepet efendim , Allah sizi başımızdan eksik etmesin ?´ diyen kişidir iyi işçi (!).  İşçi servisinin olmamasından ; verilen yemeğin düşük kalorili olmasından memnun olan ; memnun olmayanları beş dakika içerisinde patrona ispiyonlayan işçidir iyi işçi !

İyi işçinin (!) görevlerinden biriside çalıştığı arkadaşlarının siyasi görüşlerini  Neo-liberalist patronuna bildirmektir ! Görünüşe göre bu iyi (!) işçinin iş garantisi olduğu sanılsa da iş garantisi yoktur. Neo-liberalist patron bu iyi  (!) işçi için ?´ Ya bu işçi birlikte çalıştığı arkadaşlarını satıyor, gün gelir beni de satar ?´ diye düşünürse o iyi (!) işçinin işsiz kalması çok yakındır !

 KÖTÜ İŞÇİ  (!)

Çalıştığı iş yerinde dört dörtlük  iş yaparak hem patronuna hem de ülke ekonomisine katma değer kazandırır ! Bunun karşılığında 1961 Anayasası ile işçilere tanınan tüm haklarını ister. Bu yüzden kötü (!) işçidir. Sigorta ister , Sendika ister , iş güvenliği ister , evden iş yerine , iş yerinden evinin  yakınına servis ister.

Uluslararası çalışma saatlerine göre çalışmak isterler. Yedikleri yemeğin uluslararası normlarda , kalorili olmasını isterler ! Bu kötü (!) işçiler patronlarının fabrikasını ulusal sermaye olarak gördükleri halde ; ülke ekonomisine katma değer kazandırdıkları halde çıban başıdırlar!

Bu tür kötü (!) işçilerin asla iş garantisi yoktur. Her an iyi (!) işçiler yüzünden işsiz kalma gibi riskleri vardır.

Zaten neo-liberalist sistemde iyi (!) ve kötü (!) işçilerin ne iş güvenliği ne de iş garantisi vardır .

Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00