Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


NELL GİBİYİZ!


Çocukluğumuzdan beri anlaşılamamış zavallı esas sizlerden korkan ve korktuğu için öfkelenen, anlaşılamadığı, insanlık görmemiş ve dışlanmış hep kendinden veren zavallı ve kendi halinde insanlarız.

Bir kuru sevgi, bir kuru empati, bir kuru değer için canını verebilecek insanlar olarak kendimizi ve hissettiklerimizi anlatmaya çalışırken sözde deliren insanlar. Toplum tarafından ezilen, bir küçük ilgi için kendisini istismar ettirebilen zavallı ve zararsız insanlarız halbuki..

Bizlerin küçük bir dünyası vardır. Bizlerin hayalleri vardır. Anlamadan ve dinlemeden hapsedilen insanlar olarak bizler korkarız sizlerden. Sizlerin her şeyi vardır. Hem de her şeyi. Bizlerin genelde pek bir şeyi yoktur. Bizleri damgalamanız değildir mesele bizlere sevgi ve ilgi gösterememeniz de değidlir mesele. Bizleri hiç anlamamış olmanızdır mesele.

Bizler bir şekilde sizlerle empati kurar gördüğümüz tüm zararları bu yoğun empati gücümüzle tolere ederiz. Bizler kıyıda, köşede kalmış Sezen Aksu’nun küçüğüm şarkısındaki insanlar gibi bir küçük iz bırakmak için didinen kimseye durduk yere sataşmayan ancak bizlere sataşılan hayvanlar gibi Yok sayılan zavallı insanlarız halbuki..

Bizler tüm zararlara rağmen sevgi için mücadele veren insanlar olduk hep.. Bir sığınaktı psikiyatri sadece. Anlaşılabileceğimizi düşündüğümüz ve her şeyimizi paylaştığımız ve bizleri anladıklarını sandığımız ve bu yüzden de salakça aşık olduğumuz ve sevdiğimiz psikiyatristler.

Peki psikiyatri ne yaptı? Bizlerin küçük dünyasına çomak soktu ve buna da yardım dedi. Bizim gibi sevgisizlikten ve değersizlikten hastalanmış insanları vaka zihniyetiyle uyandırdı. Bizler kimseden bir şey beklememiştik ki gerçekte haddimizi hep bildik esasında. Olmayacak duaya amin demedik. O yükseklere koyduğumuz psikiyatri yerini yadırgayarak hiçbir şey beklemeden ve riskleri sayarak veda eden sevgi ve değer problemi olan zavallı kendi halijde aşık olmuş ve sevmiş birini tek çare benim diye çağırarak küçük dünyaya yardım adına en büyük darbeyi vurduğunu farkedemedi.

Psikiyatri seçenek bile sunmadı. Bana muhtaçsın dercesine çağırdı da şunu bilemedi yıllardır sevgi ve aşk için hastasının çektiği acıları unuttu da çağırdı. Hastasının beklentiye gireceğini bilmesine, umut edeceğini bilmesine rağmen çağırdı. Aklı başında olmadığı iddia edilen hasta defalarca psikiyatri uyardı da psikiyatri devam etti hem de inatla.. Dur dedi hasta durmadı. Acılarını yoksaydı. Bak dur dedi yine durmadı. Psikiyatri en başından beri kendiisne aşık olunduğunu bilmesine rağmen kendi doğrularının esiri olarak bir sevgiyi, beklentisiz bir sevgiyi yoketmeye çalıştı. Oysa dedi hasta bak dedi ben umutlanıyorum dedi psikiyatri duymadı sanki devam etti.

Bir insanı sadece fiziksel olarak öldüremezsiniz. Bir insanı anlamayarak ve yoksayarak ve dinlemeyerek her gün öldürebilirsiniz.

HAYATTA DOĞRULARINIZI UYGULARKEN LÜTFEN DİKKATLİ OLUN. AÇTIĞINIZ YARALARI SONRA SARMASI ÖMÜRBOYU SÜRER!

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51