Ahmet DUMAN


Neden Bu Korku?


Anlaşıldığına göre Tayyip Bey artık Cuma ve Kandil ibadetlerini Büyük Çamlıca Camiinde eda edecek. Bu cümleden olarak son kandilde yine aynı camideydi. Alışkanlıklarımızdan oldu artık; cami çıkışlarında siyasetin gündemine dair açıklamalar yapılıyor. Eski zamanlarda Başbakanlar ve bazı diğer görevliler Çankaya´da Cumhurbaşkanlarıyla, genellikle haftalık, görüşmelerini yaparlar sonra belirli yerde gazetecilere açıklamalar yaparlardı.

Şimdi artık Başbakanlık ya da Genel Kurmay başkanlıkları yok. Genel Kurmay Başkanlığı ve Başkanı var ama o´nun ziyareti çok medyada yer almıyor.

Bu kandil akşamında Cumhurbaşkanı olarak veya AKP genel Başkanı olarak gerekli açıklamalarını 31 Mart yerel seçimleri üzerine yoğunlaştırmıştı. Bu arada Halktan da sorular alıyordu. O sırada bir kadın canhıraş bir şekilde ?Kocam belediyede çalışıyor. Biz bunlara hizmet etmek istemiyoruz? diyerek feryat etti. Cumhurbaşkanımız bu anda ?o bir topal ördektir? dedi. Kime? İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmiş olan Ekrem İmamoğlu´na. Bu ?topal ördek? benzetmesi görev süresi sonunda yeniden aday da olamayacak olan ABD Başkanları için kullanılan bir siyasi terim. Bu durumdaki Başkan, yavaş yavaş önemli kararlardan uzak durmaya çalışır kendini emekliliğe hazırlar. Bu durumda Tayyip Bey bu terimi neden kullanmış olabilir? Burada söz konusu olan İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları; efendim belediye meclislerinde çoğunluk AKP deymiş! Sormaz mısınız, affedersiniz o meclis üyeleri kendilerini o kente hizmet etmek için seçtirmediler mi?

Benim kulağımda O kadının feryadı kaldı: Belediyeyi bırakmayın biz bunlara hizmet etmek istemiyoruz. Bir işten çıkarılma korkusundan ziyade bir başka korku var! Kadın endişeli! Aklında asla demokrasi, görev değişikliği, sandık ve diğer benzeri kavramlar yok! Nasıl bir algı oluşturulmuşsa: Bunlara ne belediye ne ülke teslim edilemez!

Yazık! Böylece Millet olma bilincinden ne kadar uzaklaştığımızı da anlıyoruz.

Artık İstanbul ve diğer şehirler son 50 yıldır çok çeşitli şehirlerden gelmiş çok çeşitli ırklardan çok ayrı dilleri konuşan toplulukların yaşadığı yerler. Bazılarımız kimlerle bir arada yaşadığına ve onlarla birlikte var olduğunu unutmuş.

Bu, uzun yıllardır demokrasiyi kendileri için bir tramvay olarak görmekte olan bir düşüncenin, son seçimlerde zirve yapmasının sonucudur.

AKP Genel Başkanı öyle bir seçim dönemi yaşattı ki, sonuçlarının böyle olması kaçınılmazdı.

Bunlarla yani bu düşünceyle zaman zaman bende karşılaşıyorum. Üzülüyorum doğal olarak. İmtiyazsız sınıfsız kaynaşmış bir kitleyiz ilkesinden ve imanından uzaklaştırıldık.

Umut ediyorum yürekten istiyorum yeniden toparlanırız?

 Bu korkuyu ancak toplum kendi sağlıklı duyusuyla aşabilir?

 Bunun hızla yeniden inşa edilmesi gerekir.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05