Ahmet DUMAN


Necmettin Erbakan´ı anlamak ve anmak.


 Yandaş medya haberi ?Saadet hayırdan sapmasın diye yapmadıkları şirinlik yok? başlığıyla verdi*. Kılıçdaroğlu  Saadet Partisinin düzenlediği ?İlim, Fikir ve Devlet Adamı Necmettin Erbakan´ı Anma Toplantısı?na katılmış. Çok güzel bir tavır.  Anlamlı, barış ve birlik beraberlik çağrısı yapan bir buluşma?

Çok şaşırdığım şeylerden biri de: Siyasetçi, siyasetin doğası gereği; bizim gibi sıradan ölümlülere ters gelen bazı tavır ve eylemleri de yapabiliyor.

Merhum ve mağfur Necmettin Erbakan Türkiye siyasetinde ilk parladığı günlerden ölümüne kadar çizgisinden zerre sapmamış bir siyasetçiydi.

Tarih 13 Nisan 1994...Refah Partisi Meclis Grubu´nda Erbakan konuşuyor:

" (...) Refah Partisi iktidara gelecek. Adil düzen kurulacak. Sorun ne? Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak? Kanlı mı olacak, kansız mı olacak?"

Kemal Bey yaptığı konuşmasında Erbakan için ?yılmayan yorulmayan bir siyasetçiydi? demiş. Sonra geçmişte yaptığı bir konuşmadan alıntı yaparak eklemiş: Bu sözlerinin altına imzamı atarım!

Acaba hangi sözlerinin? Merhumda söz de çoktu eylem de? Örneğin inanılmaz bir patırtıya neden olan ve özellikle provoke ettikleri Başörtüsü olaylarında taraftarlarına mesajı açıktı: Bu rektörler size selam duracaklar. Bu söz, artık bir slogan; daha geçen hafta içinde yine yeniden kullanıldı!

Libya´da Kaddafi´nin çadırında ülkesine yönetilen onca ağır hakaretler karşısında suspus oturuşunu da büyük devlet adamlığına yorumlamış olmalı?

 Bir de şu ?Şuurlu Müslüman? olmanın yollarını anlatırken kullandığı şiirsel biçime, ifadenin zenginliğine ve içeriğe bakın: ?Müslüman´ı alır şuurlu Müslüman yapar. Nasıl şuurlu Müslüman yapıyor? Alıyor Müslüman´ı başına üç tane çivi çakıyor. Bir tanesi cihat çivisi, ikincisi haftalık toplantı çivisi, üçüncüsü de milli gazete çivisi. Bir insanin başına cihat çivisi, haftalık toplantı çivisi, milli gazete çivisi çakılmışsa bu insan artık şuurlu Müslüman olmuştur?

Bazı sözler vardır altına imza atılır. Bu ifade edilen şeylere katıldığınızı belirtir. Kemal Beyin altına imza attığı sözleri belki binlercesi arasından zorlukla bulunmuş sözlerdir. Şöyle bir göz attığınızda elinize ilk gelen Laik, Demokrat ve Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşıtlıktır? Yıllardır bir tek ardılının bile Atatürk anıtlarına gönül huzuru içinde gittiğini gördünüz duydunuz mu?

Siyaset niçin böyle? Yoksa aslı böyle de, bizde bir tuhaflık mı var?

Siyasetçiyi nasıl yargılayacaksınız? Herhalde sözleriyle eylemleriyle. Bu eylem ve söylemler 30-40 yıl sonra bile gelip alnınızın ortasına ?şak? diye yapışıyorsa. Eylem ve söylemin mucidine bir laf edilmeyecek mi?

Siyasetçiyi nasıl cezalandıracaksınız? Asarak mı? Sürgüne göndererek mi? Falakaya yatırarak mı? Hayır, bunların hiç biri siyasetçiyi yeni yanlışlardan vazgeçirmiyor.

En etkili ceza unutmak ve unutturmaktır.

 Şöyle bir bakın bize unutturmaya, kendilerinin ise sürekli olarak anımsatmaya çalıştıklarına?

*www.ensonhaber.com/25.02.2017

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51