Cihat OVALI - YORUM


NE ZAMAN ALTI PUAN ALACAĞIZ?

PANORAMA


Temsilcimiz  Adana Demirspor  Spor Toto  1.Lig´in 21.haftasında deplasmanda  Gaziantepspor 3-0´lık skorla yenerek üç hafta sonra derin bir nefes aldı. Lig´in dibine aldığı 4 puanla demir atmış zayıf rakibi karşısında, ilk ciddi atağını 35.dakikada gerçekleştiren Şimşekler golünü de bu pozisyonda buldu. Bu dakikaya kadar sadece savunma yaparak direnen ev sahibi takım, gol sorası tabiri caizse teslim bayrağını çekti. 46 ve 90+´da gelen goller, Demirspor´un bundan sonraki haftalarda moral motivasyonunu  yükseltmekten başka bir katkı yapmayacağı gerçeğini değiştirmez. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Mavi Lacivertli takımın önümüzdeki haftalarda yapacağı zorlu karşılaşmalar için, komşu şehrin takımıyla yaptığı bu maç ölçü değildir. Çiçeği burnunda yeni hocamız Sayın Mustafa Uğur´un da ifade ettiği gibi, bu takımın seri galibiyetlere ihtiyacı var. Korkulu rüya görmemek için, puan veya puanların peş peşe toplanması gerekiyor. Umarım 21.haftadaki bu galibiyet yeni hocayla yeni başlangıca meydan verir.

Bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor galibiyet parolasıyla çıktığı 5 Ocak Stadından, komşu temsilcisi Gazişehir Gaziantep takımından yediği 5 golle hayal kırıklığı yarattı. Rakip takım 18.dakikada girdiği ilk pozisyonda golü bulurken, Turuncu Beyazlıların 22.dakikada Oğuz Han vasıtasıyla kaçan beraberlik şansı esasen maçın kırılma anıydı diyebiliriz. Nitekim, misafir takımın ilk yarı bitene kadar sıkıştırdığı  iki gol, maç bitse de gitsek havasına yarattı üzerimizde. İkinci yarının başlarında Gazişehir´in attığı dördüncü golden sonra,  Adanaspor´un yaptığı  Mustafa Sevgi değişikliği sonucu,  60 ve 74.dakikalarda  atılan iki gol skoru 4-2 getirince ister istemez acaba bir  mucize olur mu diye düşünürken, son dakikalardaki rakip golü, direncin tamamen kırılmasına sebep oldu. Sonuç itibariyle hiç beklenmedik şekilde sahasında farklı mağlup olan Toros Kaplanları´nı , seyirci desteği olmadan yaptıkları ikinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Kolay değil,  ilk yarıda gerçekleşen 3-0´lık mağlubiyeti ikinci yarıda lehine döndürebilmek.    

Spor Toto  1. Lig´in 21.haftası toplam (29)  gole sahne olurken,   beraberliğin olmadığı bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu  deplasmanda Adanaspor´u 5-2´lik  skorla yenen  Gazişehir Gazianteptakımı   elde etti. 21.haftada en sürpriz sonucu  Liderliği hedefleyen Rizespor´un kendi evinde aldığı farklı mağlubiyetti.

Bu  haftayı mağlubiyetle  kapayan   Adanaspor   (27)  puanla on birinci sırada bulunurken,   haftayı üç puanla  kapayan  Adana Demirspor   (24)  puanla  on beşinci  sıradaki yerini korudu.  İlk  sıralarda  Ümraniyespor  (41), Ankaragücü  (39 ), Rizespor  (38)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (17), Manisaspor (14) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

22.haftada ;  Adanaspor  17 Şubat 2018 Cumartesi  günü saat 15.30´de Manisaspor´a konuk olurken, Adana Demirspor 18 Şubat 2018 Pazar  günü  saat 18.00´de  Boluspor´u  ağırlayacak.

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00