Cihat OVALI - YORUM


NE OLACAK BU TEMSİLCİLERİMİZİN DURUMU

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor   TFF 1.Lig´in 15.haftasında deplasmanda,  Erzurumspor´a   42 ve 90.dakikalarda yediği iki penaltı golüyle  2-0 mağlup olarak Adana´ya puansız döndü. Buzla kaplı bir zemin üzerinde oynanan karşılaşmada, adeta atanın galip bitireceği bir müsabakaya  döndü  maç.  Ceza sahası içerinde ele çarpmalara dahi penaltı verebilen hakemler, hele ki elin veya kolun açık olması durumunda hayda hayda penaltı verebiliyorlar. Bu durum,  özellikle defans oyuncularının kollarını arkaya bağlayarak topa müdahale etmelerini zorunlu kılıyor. Nitekim 42.dakikada verilen penaltıda, Erhan Kartal´ın yapılan ortayı kollarını açarak sıçraması haklı bir cezaya sebebiyet verdi. 90.dakikada gösterilen penaltı  ise evlere şenlikti. Ancak, Mavi Şimşekler´in  bu maçtan puan veya puanlar çıkartacak bir futbol ortaya koymadığı da bir gerçek.  Oynadığı son 7 müsabakadan, 5 mağlubiyet 2 beraberlik alan Temsilcimiz adeta galibiyeti mumla arar hale geldi. Gidişat o ki geçen sene yaşanılan kabus, bu sene de kendini gösterecek gibi.  

Bir diğer temsilcimiz Adanaspor  seyir zevki üst seviyede oynanan maçta, evinde Elazığspor´la 2-2 berabere kalarak alınan bir puana razı oldu.  Temponun çok yüksek olduğu maçta, iki kez öne geçtiyse de  gol sevinçlerini yaşayamadan kalelerinde beraberlik golünü gördü ev sahibi takım. Tahmin ediyorum tarafsız gözle maçı seyredenler, çok keyif almışlardır oynanan futboldan. Bu karşılaşmada taraf olduğumuzdan dolayı, o keyfe ulaştığımı söylersem yalan olur. Sahasında oynadığı hiçbir müsabakada yenilgi yüzü görmeyen Toros Kaplanları´nı aldıkları bu beraberliğe rağmen cani gönülden kutluyorum. Sezon başından beri ifade ettiğim gibi, bu takımın tek eksik yönü taraftarının gönül verdiği renklere sahip çıkmamasıdır. Ligin 15.haftasını bitirdiğimiz şu günlerde 22 puanla 6. Sırada yer alan temsilcimizin arkasında bir de taraftarın bulunduğunu düşünürsek, zirvenin en büyük ortağı olurdu Adanaspor bundan eminim.  Eyüp hocanın dediği gibi, taraftarın bu camiada bir çatı altında toplanması en büyük güç olacaktır Turuncu Beyazlılar için.

TFF 1. Lig  bu hafta toplam (30)  gole sahne olurken,   (4) maç  beraberlikle  sonuçlandı.   En farklı sonucu 7-0´lik skorla  Gaziantepspor´u  yenen  Eskişehirspor  elde etti. 15.haftanın  tek  deplasman galibiyetlni Manisaspor´u 2-1´lik skorla yenen Altınordu takımı   aldı.

Bu  hafta  bir  puan alan  Adanaspor   (22)  puanla altıncı sıraya  düşerken, yine haftayı  puansız kapatan   Adana Demirspor   (16)  puanla  on dördüncü sırada bulunuyor.  İlk  sıralarda  Ankaragücü (31), Ümraniyespor  (29),   Giresunspor (27) ve Rizespor (25 ) puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (12), Manisaspor (8) ve Gaziantepspor (3) puanla son sıralarda bulunuyor.

16. haftada;  Adana Demirspor 17 Aralık 2017 Pazar günü saat 13.00´de Altınordu´ya konuk olurken,   diğer temsilcimiz Adanaspor 18 Aralık 2017 Pazartesi günü   saat 18.30´de İstanbulspor´u ağırlayacak.

Takımlarımıza yapacakları zorlu müsabakalarda  başarılar dileriz.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00