Vahit ŞAHİN


NE DEMEK CHP´NİN ROZETİNİ ÇIKARMAK?


"Öğretmen toplumun aydınıdır, elinde meşale ile toplumu aydınlatan kişidir. Öğretmen bilge bir kişidir. Bu sorunları çözme konusunda bir öğretmen kararlı, inançlı, enerjik çabasını harcamak istiyor. Eski bir öğretmen, yeni bir politikacı, Sayın Muharrem İnce, gel bakalım buraya.?

CHP Lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun bu tarihi (!) sözleri çok yankılandı. Hatta AKP kitap bile bastırdı. Alay konusu oldu.

?Gel bakalım buraya? sözü üzerine İnce de şimdi seçim meydanlarında ?CHP rozetini çıkardım? diyor. Seçim meydanlarında CHP bayrağı istemiyor. Yakında CHP´de kağıt üstünde kalan 6 Ok´u da tanımadığını da söylerse hiç şaşırmayınız.

Varsayalım Sayın İnce seçildi, Cumhurbaşkanı oldu. Makama geçti. İlk çağıracağı kişi Kılıçdaroğlu olacaktır. Tüm medya orada. Flaşlar patlıyor, kameralar çekiyor.

-?Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, gel bakalım buraya? diyecektir.

Tabi bu bir varsayım.

Ama İnce´nin CHP rozetini çıkardığı ve alanda CHP bayrağı istemediği ise gerçek. Ama o alanları dolduran, kendini alkışlayanların büyük çoğunluğu ise CHP´liler.

TÜRK KELİMESİNİ AĞZINA DAHİ ALMADI

Sayın İnce, 5 gün önce 19 Mayıs 2018 tarihinde Samsun´da manifestosunu (Bildirge) açıkladı.

Demokrasi bölümünde diyor ki, ?Yeni ve çağdaş bir Anayasa yapılarak, kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacaktır. Demokrasiyi bütün kurum ve kurullarıyla kesintisiz biçimde işletmek vazgeçilmez hedefimizdir.?

Kulağa hoş geliyor, özlediğimiz şeyler bunlar. Olması gerekenler. Ama bunu nasıl yapacağıdır önemli olan. Hangi siyasi kadrolarla yapacak? Partiyi bay-pass etmiş olacak.  İktidarda AKP olursa, onlarla mı yapacak?

Ben dilerdim ki Sayın İnce konuşmalarını, seçim bildirgesini CHP´nin partinin logosunda bulunun 6 ok´un anlamı olan ?Cumhuriyetçilik, Ulusalcılık, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik-Reformculuk? üzerine yapsın dı. Ama İnce, parti rozetini daha seçilmeden atmış bile. Bir de seçilirse CHP´nin başına gelecekleri düşünemiyorum bile.

Ve manifestosunda hiçbir yerinde ?Türk? kelimesine rastlamadım. O beğenmediğimiz Erdoğan bile inandırıcı olmasa da ?Türk Milleti? demeye başladı.

Atatürk´ün en önemli sözlerinden biri ise ?Ne Mutlu Türk´üm Diyene!? olmuştur.

Ama mevcut yapının değişmesi için eski deyimle ehveni şer diyerek oyumuzu kullanacağız.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00