Prof. Dr. Özer OZANKAYA


MYANMAR´LARDAKİ TÜRK ŞEHİTLERİ YA DA TÜRK´E ÂŞIK MUSTAFA KEMAL´İN DEĞERİNİN BİLİNMEMESİ!

Mustafa Kemal´in kendisinin yazdığı üzere, Çanakkale´yi geçilmez kılan savunma savaşlarından sonra, düşman güçleri "kıyıdaki siperlere çakılıp kalmıştı". Mustafa Kemal, cephe komutanı Liman von Sanders´e düşmanın Çanakkale´yi boşaltacağını, BUNA FIRSAT V


Bugün hortlatılmak istenen ve ASLINDA "Türk düşmanlığı"na dayalı olan Osmanlı kafa yapısı, yalnız bugün değil, Çanakkale Savaşlarında da Mustafa Kemal (ATATÜRK)´in değerini bilmeyen bir uğursuz kafa yapısıydı.

Değerli yazar Sayın Yılmaz Özdil, bugünkü (12 Eylül 2017) Sözcü´de, I. Dünya Savaşı´nda İngiltere´nin Filistin, Arabistan .. cephelerinde tutsak aldığı Türk askerlerinin binlercesini tâ Myanmar´larda bile köle işçi gibi çalıştırıp oralarda da toprağa gömdüğünü anlatıyor. Ve, Osmanlı alalaması yapan AKP kafasının, ancak ABD´nin Çin politikasına destek verme gereksinimini duyması (!) üzerine  Myanmar´ı hatırladığına dikkat çekiyor.

Acıdır ama, bilmiyoruz ki, Mustafa Kemal´in daha I. Dünya Savaşının başlangıç yılı olan 1915´te Çanakkale´de yaptığı bir öneri kabul edilseydi, belki binlerce Mehmetçik Filistin´lerde, Medine´lerde, Myanmarlarda yok olmayacaktı!

Nasıl ve niçin mi?

Mustafa Kemal´in kendisinin yazdığı üzere, Çanakkale´yi geçilmez kılan savunma savaşlarından sonra, düşman güçleri "kıyıdaki siperlere çakılıp kalmıştı".

Mustafa Kemal, cephe komutanı Liman von Sanders´e düşmanın Çanakkale´yi boşaltacağını, BUNA FIRSAT VERİLMEDEN, BİR SALDIRIYLA TÜMÜNÜN YOK EDİLMESİNİ ÖNERDİ.

Ama, acıdır ki, Mustafa Kemal´in pekçok siyasetçi, tarihçi ve siyaset bilimcimizin es geçegeldiği bu önerisi, HALİFE SULTAN HÜKÜMETİNİN OSMANLI ORDULARININ KOMUTANLIĞINA -TÜRK KOMUTAN YOKMUŞ GİBİ- Almanya´dan ithal edip getirdiği komutanlardan birisi olan Liman von Sanders´çe kabul edilmedi.

Ve İngiltere´yle müttefikleri, bütün askeri güçlerini rahatça gemilere bindirip ORTA-DOĞUDAKİ BAŞKA CEPHELERDE Türk´e saldırmak, tutsak ettikleri onbinlercesini işkence niteliğindeki en zalim uygulamalarla MYANMAR´lara dek pek çok yerde yok etmek fırsatı bulmuş olarak Çanakkale´den çekildiler.

Mustafa Kemal ise, "büyük bir fırsatın kaçırılmakta olduğunu" görmenin üzüntüsüyle görevinden istifa etti!

Liman von Sanders, istifayı kabul etmeyip "istirahat izni"ne çevirdi...

Bugün Atatürk´e ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ne dil uzatan bilinç ve vicdan yoksunlarının yaptığı "Osmanlı alalaması"nın özü de, kanımca, böyle bir aymazlık ve sapkınlıktan başka bir şey değildir.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00