Cihat OVALI - YORUM


MUCİZELERİN DEVAMINA İHTİYACIMIZ VAR


Spor Toto 1.Lig´in son haftasında Adana Demirspor mucizeyi gerçekleştirerek, kendini Play-Off potasının içine attı. Cumartesi günü olmaz denileni hayata geçiren Mavi Lacivertli futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve Giresunspor futbol takımını cani gönülden kutluyorum.

Teşekkürler Karadeniz ekibine. Öyle ki 68.dakikaya kadar mağlup durumda olacaksın ve rakibinin iki topu da direkten dönecek (O da Demirspor´un şansı) ve son 20 dakikaya üç gol sığdırıp, maçı 3-1 lehine çevireceksin. Yaptığın onur mücadelesini, özellikle Türk futbolunun geleceği  açısından tebrik ediyorum Giresunspor.

Temsilcimiz Adana Demirspor´a gelince. Gençlerbirliği deplasmanına o kadar motive olmuşlardı ki, bu maçı kazanamamak gibi bir düşünceleri kesinlikle akıllarında yoktu. Hocaları´nın verdiği taktiği sanki ezbere sahaya yansıttı takım. Hatta 56.dakikada yediği beraberlik golünü bile umursamadı ve 68.dakikada galibiyet golünü ev sahibi takım ağlarına gönderdiğinde bile hiç abartmadan normal futbolunu devam ettirdi Mavi Şimşekler.

İşin en ilginç yanı, Demirspor´un galibiyet golü ile Giresunspor´un beraberlik golünün dakikaları aynı. 68.dakikada adeta Play-Off potasının kapısının ardına kadar açıldığı dakika oldu Temsilcimiz için.

Şimdi geldik işin bir başka zor tarafına. Play-Off´un içinde yer alan Temsilcimiz, 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü Ligi 3.bitiren Hatayspor´la finale çıkabilmek için mücadele edecek. İki ayaktan oluşan maçın rövanşı ise 26 Mayıs 2019 Pazar günü gerçekleşecek. Öte yandan Ligi 4. bitiren Osmanlıspor ve 5. basamaktaki Gazişehir Gaziantep takımları yine yukarıdaki tarihlerde karşılaşacak. Finale çıkan takımlar ise 30 Mayıs 2019 Perşembe günü Süper Lig´e çıkabilmek için mücadele verecekler.

Sonuç itibariyle, Hatayspor´la oynanacak içerde ve dışardaki iki maç sonucunda Demirspor avantajı yakalarsa, final için İstanbul´a gidecek ve oynayacağı maç sonucu finali kazanması durumunda Süper Lig yolcusu olacak Temsilcimiz.

Play-Off´a giderken yaşadığı kararlı tutumunu tekrarlayarak, Süper Lig´de yer almasını cani gönülden destekliyoruz Adana Demirspor´un.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92