Zekai BULUÇ


M.KEMAL ATATÜRK’Ü KAN İÇİCİ ADOLF HİTLER’E BENZETME SOYTARILIĞI!


Alman TV kanalı ARD ‘de yapılan bir programda askeri ve siyasi bir deha olan M. Kemal ATATÜRK saygısız bir şekilde Nazi bozuntusu Adolf Hitler’e benzetildi. Hitler en başta Reichstag yangını olmak üzere türlü oyunlarla iktidara geldi. Yaptığı oyunlardaki provokasyonları sosyalistlere ve bilim adamlarının üstüne yıktı. Bununla yetinmeyip Yahudi azınlığı krematoryumlarda yaktırıp sabun yaptırdı. Naziliğin baş atı safkan ve üstün bir ırk (!) yetiştirerek birinci paylaşım savaşında kaybettiklerini yeniden kazanma isteğiydi. Hızla silahlanmaya başlayan Almanya ‘dan ilk önce sosyalistler ve bilim adamları kaçmaya başladı.
M.Kemal ATATÜRK bu Nazi bozuntusunun kafasından geçenleri ön gördüğü için, 1937 yılında yakın arkadaşlarına şöyle söylüyordu: Bu onbaşı dünyayı kan gölüne çevirecek! Atatürk, Almanya’dan kaçan bilim adamlarına Türkiye kapılarını açtı ve onlara iş-aş verdi. M.Kemal ATATÜRK perşembenin gelişini çarşambadan görmüştü. Bir gece Polonya askeri kıyafetleri giyen Alman askerleri kendi sınır karakollarına ateş açıp onlarca arkadaşlarını katlettiler! Manipülasyon ve provokasyon dediğiniz böyle olurdu. Arkasından 2. Paylaşım savaşı başladı saldırmazlık anlaşması imzaladıkları Avusturya ve Fransa’ya saldırdılar! Fransızların ‘’ Asla geçilmez ‘’ dedikleri Maginot hattını 24 saatte dümdüz ettiler. Fransa’da bugün bile ‘’ Hain ‘’ diye anılan Petain isimli bir kuklayı iktidara getirdiler! Hitlerin amacı Türkiye ‘yi yanına almaktı fakat savaştan gelen ve savaşın ne menem bir şey olduğunu bilen İsmet İNÖNÜ ikna olmadı. Hitler’in gözü Ortadoğu petrollerindeydi. Bunun için Türkiye’nin Meriç nehri kıyısına kadar geldiler. İsmet İNÖNÜ, Hitler’e şöyle bir mesaj gönderdi: Bizim hareketimiz sizin hareketinize göre olacaktır! Böylece Alman orduları Meriç nehrinin Batısında çakılıp kaldı. İsmet İNÖNÜ’nün mesajı iyi anlaşılmıştı.
Arkadaşlar Alman TV kanalı ARD ne yazık ki M. Kemal Atatürk’ün bitmiş bir imparatorluktan, alt ve üst emperyalistleri kovarak; bir ulus devlet kurduğunu ya bilmiyor ya da bilmemezlikten geliyor. Atatürk bitmiş bir imparatorluktan bir ulus devlet kurarak; mazlum ülkelere örnek oluyor. Peki Hitler ne yapıyor? Tüm dünyayı kana bulayıp koca bir Almanya’nı yok olmasını sağlıyor. Tarih baba; Hitler gibi Nazileri ,Mussolini gibi faşistleri ve kanlı diktatörleri yazarken; mazlum ülkelere örnek olan Atatürk’ü unutmaz!
Arkadaşla yazımı bir alıntı ile sonlandırmak istiyorum. Ne yazık ki hafızam beni zorladığı için alıntı yapacağım kişinin adını bir türlü hatırlayamadım. Hitlerin zulmünden kaçıp ATATÜRK Türkiye’sine yerleşip İstanbul Üniversitesinde görev yapan bir Alman Profesör Atatürk’ün vefatını duyunca; ‘’ derse gireyim mi, girmeyeyim mi? ‘’ ikilemine girince; soluğu üniversite rektörünün yanında alır ve rektöre dönerek ‘’ Hocam biliyorsunuz ATATÜRK vefat etti benimde ders vermem gerekiyor tereddüt içerisindeyim bana ne yapmamı önerirsiniz? ‘’ deyince rektör’’ Almanya ‘da bir büyük devlet adamı ölürse ne yapıyorsanız onu yapın lütfen! ’der Alman bilim adamının cevabı tarihe not düşülecek kadar önemlidir; Almanya da ne yazık ki böyle bir devlet adamı yetişmedi! 
Sağlıcakla Kalın.
 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00