Zekai BULUÇ


M.KEMAL ATATÜRK VE İSMET İNÖNÜ -SİGARANIN ZARARLARI-

Dostlarım ,sarı saçlı, mavi gözlü başkomutanımız M.Kemal ATATÜRK bir iki gün öksürünce ,başyaveri Cevat ABBAS , Ata’mızı muayene etmesi için bir göğüs hastalıkları uzmanı doktor getirir.


Dostlarım ,sarı saçlı, mavi gözlü başkomutanımız M.Kemal ATATÜRK bir iki gün öksürünce ,başyaveri Cevat ABBAS , Ata’mızı muayene etmesi için bir göğüs hastalıkları uzmanı doktor getirir. Doktor ATATÜRK’ün sırtını ciğerlerini dinledikten sonra ,ATATÜRK’e dönerek ‘’ Sayın Paşam bir günde kaç paket sigara içiyorsunuz?’’diye sorar. ATATÜRK doktora dönerek ‘’Doktor bey günde 2 paket sigara içiyorum deyince doktor ‘’Paşam bugünden itibaren günde bir pakete düşürmeniz gerekiyor’’ diye cevap verir. 

          ATATÜRK doktora teşekkür eder ve önerisine titizlik göstereceğini söyler.Doktor gidince başyaver Cevat ABBAS , ATATÜRK’e dönerek ‘’ Paşam siz zaten günde bir paket sigara içiyorsunuz, niçin iki paket dediniz ? ‘’ diye sorunca Gazi Paşa şöyle cevap verir : Eğer doktora bir paket içtiğimi söyleseydim bana hemen sigarayı bırak derdi de o yüzden  öyle söyledim !

                                                        VE İSMET  İNÖNÜ

           Birinci ve ikinci İNÖNÜ savaşlarından önce Garp cephesi komutanı İsmet Paşa’nın karargahı Uşak ilindedir.İsmet Paşa, bir masada birkaç kurmay subayla, savaş konusunda görüş alışverişi yapmaktadır.Herkesin elinde sigara vardır! Kurmaylardan birisi, öksürük krizine tutulunca ‘’ Bırakamadım şu zıkkım sigarayı ‘’ deyince , diğerleride aynı şeyi söylerler. İsmet Paşa sağ elini kaldırır ve işaret parmağıyla , orta parmağı arasındaki sigarayı göstererek ‘’ Sigarayı bırakmakta zorlanacak bir şey mi var ? Ben altı kere bıraktım’’ deyince ; masadakiler gülmekten kırılır!

                                                                  *****

 Sigaranın insan vücudunda ne hasarlara yol açtığını bilmeyen yok! İlkokul öğrencileri bile biliyor.Sigarayı bırakanlara bravo diyorum.Peki sigara kadar çok zararlı bir konu daha var ! Özel halk otobüslerinin egzozundan; kömür sobasının kurumu gibi simsiyah duman atılıyor! Hangisi daha zararlı? Sigara mı, yoksa özel halk otobüslerinin egzozundan atılan simsiyah duman mı ?

           Evde kalın.

           Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00