Ahmet DUMAN


Metin Bey’in Hızlı Yükselişi ve Sonrası.

Kim itti Metin Bey'i?


Metin Bey’e çok kızdık. Az laf da etmedik yani! Adam neymiş yahu? Ancak anlayabildik. Bu arada dedesini, geçmişini filan hep sayıp döktük. Şecereye göre Metin Bey’in iler tutar yanı yokmuş meğerse!

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım; Metin Bey’i bu yola kim itti? Biz ittik, biz! Katıldığı TV programlarını nefes almadan izledik, katıldığı toplantılarda selfi çektirmek için birbirimiz ezdik. Çektirdiğimiz fotoğrafları da sosyal medyada paylaşarak az mı “beğen” topladık…

Fakat Metin Bey de gerekeni yapıyordu. Muhalif kitlelerin gözünü, kulağını, gönlünü doyuracak laflar etmeyi pek bir beceriyordu yani. Adı birden bire CHP Genel Başkanı adayı olarak anılmaya başlandı. Adam Ankara’da durup dururken heyetler halinde “aman bizi kurtarsan kurtasan sen kurtarırsın Metin Bey diyenlerin haddi hesabı yoktu! Geçenlerde arkalarını dönerek protesto eden meslektaşları bile her aday olduğunda %50 nin üzerinde oy verdiler!

Doğal olarak bu kadar istem oluşunca önce bir “Çıkış Yolu” bulmak gerekiyordu; buldu.

“17 Mart 2013/İSTANBUL                                                                                                                                                                                                                                        Alkışlardan başka bütün tepkilere, önerilere, kapılarını kapatmış olan iktidar, barolara karşı tavrını açıkça ortaya koymuştu. Bu çerçevede, İstanbul Barosu’yla dayanışma göstermek adına Ankara’dan yüzlerce avukatla İstanbul Barosu’nun olağanüstü kongresine katıldık. Tarihi bir gündü. Kişisel olarak da unutamayacağım anlar yaşadım. Tek yürek olmanın, omuz omuza mücadele etmenin heyecanıyla yaptığım konuşmanın bir bölümünü paylaşıyorum. Çıkış Yolu/Metin Feyzioğlu/Bilgi Yayınevi Ocak 2015 9.basım”

Alıntıyı Metin Bey’in kitabından aldım. Kaç kişi okudu bilmem ama bir ay içinde 9. Baskısını yapmış bir kitaptı. Adana Kitap Fuarında ve İzmir Kitap Fuarında neredeyse sayıları onbinleri bulan uzun kuyruklar önünde Metin Feyzioğlu kitabını imzaladı.

Adana’da büyük otellerden birinde, bir akşam yemeğinde, kendisiyle tanıştık. Adana ve İzmir’de kitap fuarında imza işine ara verdiği sırada kahve içerek konuşmuşluğumuz oldu.

Şimdi özellikle sosyal medyada ve asosyal medyada hakkında neredeyse hakarete varan yazılar yazılan Metin Bey özellikle Adana’da birlikte olduğumuz akşam yemeğinde siyaset konusunda düşüncelerini ve gelecekle ilgili aklından geçenleri CHP de tabanı olduğu varsayılan insanlardan oluşan bir davetli topluluğu karşısında uzun uzun anlattı. Kendisini dikkatle izlediğimi anımsıyorum soru yanıt bölümünde biraz da gergince bir diyalogumuz oldu. Yemeğe birlikte çağrılı olduğumuz arkadaşımızla sonra yaptığımız değerlendirmede “Henüz olmadığı” konusunda hemfikirdik… Adamdan beklenti çok yüksekti: CHP ye genel başkan olması bekleniyor ve isteniyordu!

Hele alanında tek olan bir iki köşe yazarı da konuyu ele alınca yıldızı parladıkça parladı. İşte Metin Beyin herkesi ters köşeye  yatırdığı yazılar; önce Yılmaz Özdil’i (Hürriyet, 7 ocak 2014 “Adam”) sonra Ayşe Arman’ı ( Hürriyet, 2.şubat.2014 “doğum gününü kutlamayan adam”)okuduk…

Son yıllarda taşra CHP sinde “birinin eteğine yapışma” yöntemi egemen. Bu yöntem şöyle işliyor: Eteğine yapışılacak olan birisi bulunuyor ve destekleniyor sonra da seçilmesi sağlanıyor. Eee o da seçilince ne yapacağını biliyor. CHP'liler, Metin Bey’i erken bulmuştu.

Çok eskiden söylenen güzel bir Diyarbakır türküsünde “kabahat sende değil/sana gönül verende” denilmiş ve de güzel denilmiştir.

Çoğumuzun diyecek tek lafı yok! “Adam” buraya bizim yüzümüzden geldi…

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00