EĞİTİMCİNİN KALEMİNDEN-Kemal Çelikkaya


MEMLEKET MANZARALARI


Sevgili okurlarım, insanlarımızın bir kısmının olaylar karşısındaki duyarsızlığını sizlere anlatmaya çalışacağım.

Geçtiğimiz yıllarda,  Soma maden ocaklarında, yürekleri yakıp kavuran bir katliam oldu. Maden ocağında gerekli önlemler alınmadığı için bu olaya kaza yerine,  katliam demek daha doğru olur. Bu nedenle kaza demek istemiyorum. Maalesef ÜÇ YÜZ BİR canımızı yitirdik, bu sayıyı buraya da yazmak öyle zor geliyor ki? bu insanlar, ailelerinin rızkını kazanmak uğruna canlarını verdiler. Bizim de canımız yandı. Hükümet, halkın acılarına çare olamadığı halde, AKP Soma´da seçim kazandı. Hükümet Soma´da gerekli tedbirleri almayıp kader diyerek sorumluluk almadılar. Acıya ortak olmadılar.

Hızlı tren faciasında,  onlarca yurttaşımızı kaybettik. Medyada sayfa sayfa olay anlatıldı, ?Vaah Vaaah!? demekten başka herhangi bir eleştiri getirilmiyor. Yöneticilerin beceriksizliğinden eczanelerde ilaç bulunamıyor,?Bunlar geçici durumlar,? diye hem taraflı medyada hem de halkımızın bir kesiminde söyleniyor. Zaman zaman bu insanlarla sorunları konuşalım dediğimizde, ?Her şey Allah´tan, dünya boş, ? diyerek aslında acizliklerini dile getiriyorlar.

Hükümet, Cumhuriyetin kazanımlarını, üretim yapan fabrikalarını (şeker fabrikaları bunun son örneği) satıyor; fakat bu paralarla yeni bir üretim alanı oluşturmuyor. Halk da üretimin içinde olmadığı için olanı tüketerek yaşamını sürdürüyor. Devletimizin iyi yönetilmediğini görüyor, biliyor ama birilerinin gıkı çıkmıyor.

Son on beş yıl içinde önemli işler yapılmış olabilir; fakat bunların dışında sayılamayacak kadar olumsuzlukları görmezden gelenler, hiç eleştirmeyenler ? Başka hükümet olsa daha da kötü olurdu,? diyerek çeşitli bahaneler buluyorlar. Kardeşim, işsizlik insanlarımızı yakıyor, perişan ediyor. Mersin´de yetmiş işçi alınacak diye ilan verilince, on üç bin kişi sıraya giriyor. Zonguldak´ ta, bir kişilik işe alım ilanı yapılıyor ve başvuru sayısı inanılır gibi değil, altı bin kişi, evet evet altı bin.  ? Bu insanlar sizi ilgilendirmiyor mu? ? dediğimizde , ? Rızkı veren Allah´tır,? diyorlar. Kardeşim, Allah akıl vermiş kuluna. Kulum ne kadar çalışırsa ben kuluma haksızlık etmem, karşılığını tam olarak veririm, diyor. Nitekim, Allah´ın çalışkan milletleri matematik, fizik, kimya, felsefe, tıp, sanat, mühendislik? alanlarında almış başlarını gidiyor, biz Müslümanlar neden ilerleyemiyoruz?

Sevgili okurlarım, dünyadaki gelişmiş kalkınmış ülkelere baktığımızda laik bir devlet düzeni içerisinde yaşadıklarını söyleyebiliriz. Şunu iyi bilelim ki; dünyayı geliştirmek için bilim ve fen çok önemlidir. Bu nedenle, sevgili Müslüman kardeşim! Sen cenneti kazanacaksan duanı et, zaten engel olan yok. Lütfen, bilim ve fen eğitimine engel olma. Ülkeni seviyorsan çocuklarımıza bilimi aşılayalım. Çocuklarımızın kafasını bilmediği, anlamadığı şeylerle doldurup geleceklerini karartmayalım.

Ülkemizi geleceğe taşıyacak çağdaş aydınlarımız var. Devlet yönetimine bilim adamlarını, halkın yükselmesini başaracak kadroları başımıza getirelim. Mustafa Kemal Atatürk´ün ülkemize kazandırdığı cumhuriyetçi, laik, demokrat, milliyetçi, halkçı, çağdaş kadrolar bu ülkeyi yönetecek yetenektedir.

 Ey, sevgili halkım!.. Yüce milletim!..

İçinde bulunduğumuz zor durumdan çıkış yolumuzu Türkiye Cumhuriyetini kurup geliştiren Mustafa Kemal Atatürk´te birleşerek bulacağız, değil mi?

 Muhtaç olduğumuz: ?bilim,bilim,bilim? ?                                                                   

Saygılarımla                                               

Kemal ÇELİKKAYA

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51