Zekai BULUÇ


Mavi Vatan, Ege Denizi’nde Kıta Sahanlığı ve Mülkiye Mektebi

12 Eylül 1980 darbesi yapıldığında komşumuz (?) Yunanistan NATO’ya geri dönmek için can atıyordu. 12 Eylül 1980 öncesi hükümetler veto hakkını kullanarak; Yunanistan’ın NATO’ya geri d


12 Eylül 1980 darbesi yapıldığında komşumuz (?) Yunanistan NATO’ya geri dönmek için can atıyordu. 12 Eylül 1980 öncesi hükümetler veto hakkını kullanarak; Yunanistan’ın NATO’ya geri dönmesini önlüyorlardı. Fakat 12 Eylül 1980 Cuntası’nın lideri Kenan Evren Paşa Merhum Mümtaz SOYSAL’ın tüm itirazlarına rağmen NATO Kuvvetler Komutanı Org. Rogers’ın ricasını (?) kırmayıp Yunanistan’ın NATO’ya dönmesini sağladı!

Mümtaz SOYSAL Hoca Kenan EVREN’in en sert muhaliflerinden birisi olmasına rağmen Evren’in çağrısını bir milli görev kabul ederek uluslararası arenada Türkiye’nin Ege Kıta Sahanlığı ve Kıbrıs konusunu başarıyla savunuyordu. Avrupa Birliği’ne giren Yunanistan eski huysuz haline geri döndü. Şimdi AB’yi arkasına alıp Türkiye’nin “Mavi Vatan” diye adlandırdığı bölgede enerji aramasını var gücüyle önlemeye çalışıyor ve Aydın ilimize 60-70 yaşlarında bir yurttaşımızın yüzebileceği Eşek Adası’na askeri ve siyasi adamlarını göndererek hır çıkarmaya çalışıyor.

Mısır ile anlaşıp Akdeniz’in güneyi ile Ege Denizi’nin batısını birleştiriyor. Ege Denizi’ndeki Yunan Adaları hafiften hafiften silahlanmaya başlarken biz ne yapıyoruz? Milgem (Milli Gemi) projesi bitirildi. Şimdi sıra Mavi Vatan diye adlandırdığımız bölgeye geldi!

Arkadaşlar aklıma şöyle bir soru geliyor fakat cevaplayamıyorum!

Sorum şöyle: Mülkiye Mektebinin genetiği mi değiştirildi acaba?

Mülkiyenin “Petrol Muammer” Muammer AKSOY’a Türkiye’yi en zor günlerde uluslararası arenada var gücüyle savunan Mümtaz SOYSAL’a, Cem GÜRDENİZ Paşa’ya kurulan pusuyla cezaevine atılan, sonra da kanserden ölen Soner POLAT Paşa’ya ve diğer yurtseverlere nasıl hesap vereceğiz?

TSK’ya kurulan pusuyla çocuklarımızı emanet ettiğimiz komutanlar tasfiye edildiler.

 Arkadaşlar niçin pusu diyorum biliyor musunuz? Gazeteci yazar Çetin ALTAN 50-55 yıl önce şöyle demişti: Batı’da düello kültürü Şark’ta ise pusu kültürü vardır!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ’ın en güvendiği danışmanı Mümtaz SOYSAL hocadır. Kıbrıs için yaptığı uluslararası seyahatlerde tüm masrafı kendi cebinden karşılamıştır!

 Mazlum ülkelere örnek olan antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızın utkuyla bitirilmesini sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Evde kalın.

Sağlıcakla kalın.

NOT: Garp Cephesi komutanı İsmet Paşa daha sonraları 30 Ağustos utkusu için “Eşi benzeri bulunmayan nadide bir sanat eseridir.” diyecektir!

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92