Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


MAĞDUR PSİKİYATRİ -3-


Öğrenimleri boyunca sözde hastaları vaka diye ya da kibarca psikososyal varlık diye tanımlayan psikiyatri zihniyeti maalesef karşılarındakinin insan olduğu durumunu da gözden kaçırabilmektedirler. İşte bu gibi sebeplerle maalesef sözde hastalara karşı duyarsızlaşma, olumsuz özeleştiri yapamama ve vicdan sorgulama gerçekleşememektedir.

Sözde hastaları kendilerinden farklı ve aciz ve de bakıma muhtaç gören psikiyatri zihniyeti ve de kalp bir et parçasıdır ve de her şeyin zihinde başlayıp zihinde bitirildiğine ikna edilen psikiyatri öğrencilerinin bu tip kodlamaları sözde hastaları aşağı görmelerine neden olmaktadır. Etik kurallar gerçekte sözde hastaları korumaktan öte psikiyatristlerin üstün egolarının kabarmasını daha da tetiklemektedir.

Hayatta tedavinin tek yolu gerçek sevgi ve gerçek empati iken maalesef miş gibi yapan psikiyatri karşılarındaki sözde hastaları zihinlerindeki tanı ya da tanılarla dinler gibi gözükür olmakla bu şekilde gerçekleri farkedebilmelerinin ve görebilmelerinin önüne geçilmektedir. Açıkçası ben psikiyatristlere kızmak yerine onlara belki de biraz öğrenim ve sözde eğitim mağdurları olduklarından acıma gereksinimi duyuyorum.

Sözde hastaların gerçekte psikiyatristleriyle iletişim halindeyken de iletişim sonlanınca da yoksayıldıkları gerçeği ortadadır. Yoksayma en tehlikeli ve en zarar verici psikolojik ve zihinsel şiddet türüdür halbuki.

Sözde hastalar psikiyatristleriyle iletişimdeyken bile yoksayılırlar. Nasıl mı? Sözde hastalar herhangi bir olumsuz eleştiride ve uyarıda bulunduğunda psikiyatristlerine karşı bu olumsuz eleştiri ya da uyarı psikiyatristlerin zihinlerindeki tanıya veya tanılara göre değerlendirilir ve dikkate alınmaz. Hatta sözde hastanın hastalandığı ya da hastalığının devam ettiği düşüncesi öne sürülür.

Psikiyatristler gerçekte sözde hastaların olumsuz eleştirilerine ve uyarılarına açık kişiler değildir. Psikiyatristler öğrenim ve sözde eğitim gerçek mağdurları olarak mağdurlar yaratmaya farkında olmadan devam etmektedirler.

FARK ET VE SORGULA KENDİNİ PSİKİYATRİ İŞ İŞTEN GEÇMEDEN! KARŞINDA BİL Kİ VAKA DEĞİL İNSAN VAR İNSAN! BUNU BİL!

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00