Cihat OVALI - YORUM


LİGİN DİBİ CADI KAZANI

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 26.haftasında Denizlispor´la bu Lig´de var olma maçına çıktı. Öyle bir maç ki,  iki takımın sıralamadaki yerleri bakımından karşılaşmanın stresi,  futbolcularda olduğu kadar 5 Ocak Stadı´na gelen taraftar da var. Bu hayati karşılaşma için tüm belediyelerin özverili yaklaşımlarına rağmen, tribünlerin yeteri kadar dolduğunu söylemek yalan olur. Ancak, 5-6 bin civarındaki taraftar kitlesinin heyecanı ve tezahüratı, maçın havasının kıvama gelmesi için yeterli derecede. Hafta içi Çarşamba gününe planlanan  bu karşılaşmanın saatinin, tüm tepkilere rağmen değişikliğe gidilmeyerek 16.00´da oynanması da, futbolu yönetenlerin ayıbı.

Maça gelecek olursak, yukarıda da belirttiğim gibi her iki takım futbolcuları içinde bulunduğu konumun farkına vararak, çekingen bir futbolla müsabakaya başladıklarını söyleyebilirim. Konuk takım, futbol tecrübesi  bakımından meziyetleri olan Mehmet Akyüz´ün kafa vuruşundan üstünlüğü ele geçirse de, Temsilcimiz  beş dakika sonra bu şok gole Atabey Çiçek´le cevap verdi. İlk yarının sonlarına doğru Denizlispor´un hocası Fatih Tekke´nin hakem tarafından tribüne gönderilmesi, maçın kırılma anıydı diyebilirim. İkinci yarının başlamasıyla birlikte hocasından mahrum kalan konuk ekip, sanki bir eksik sahaya çıkmış gibiydi. Rakibinin bu eksikliğini iyi değerlendiren Mavi Şimşekler baştan sona üstün bir performans sergilediği ikinci 45´te, 48 ve 90+´da attığı gollerle, maçı 3-1 lehine tamamlamasını başardı. Uzatmalarla beraber toplam 101 dakika süren bu hayati maçtan üç puanla ayrılan Mavi Şimşekleri cani gönülden kutluyorum. Kalan haftalarda ikinci yarıda gösterdiği  iyi futbolu tekrarladığı taktirde bu takım korkulu rüya görmeyecektir.

 Bir diğer Temsilcimiz Perşembe günü saat 19.00´da başlayıp, Cuma günü saat 15.50´de biten karşılaşmada Ankaragücü´nde puan çıkaramadı. Perşembe günü saat 19.00´da Ankara 19 Mayıs Stadı´nda başlayan karşılaşma, önce kısa süreli daha sonra da hakemin tehir kararına kadar giden elektrik kesintisi sebebiyle, Cuma gününe ertelendi.  1-0 mağlup durumdayken tehir edilen karşılaşmanın Cuma günkü ayağına baskılı başlayan Toros Kaplanları, ikinci golü de ağlarında görmesine rağmen, mücadeleden vazgeçmedi. Aradaki farkı bire indiren fakat hakkı olan puanı hanesine yazdırmayan Temsilcimiz, maalesef Ankara´dan puansız döndü. Play-Off umutlarıyla ikinci yarıya başlayan ancak, umulmadık mağlubiyetlerle düşme potasına kadar yanaşan Adanaspor´un bir an önce beklenilen puan veya puanları alması gerekiyor.  

Açıkça söylemek gerekirse, Spor Toto 1.Lig´in alt sıraları tam manasıyla cadı kazanı. Bu kazanın içerisinde de iki temsilcimiz var. Dilerim bir an önce düzlüğe çıkıp, yukarılara tırmanmaya başlarlar.

Spor Toto  1. Lig´in 26.haftası toplam (30)  gole sahne olurken,  beraberliğin olmadığı bir  hafta yaşadık.   En farklı sonucu Gaziantepspor´u  5-1´lik skorla yenen  Rizespor  elde etti. Liderliğe oynayan Ümraniyespor ?un bu haftayı mağlubiyetle kapatması ve Gaziantepspor´un bir alt gruba düşmeyi şimdiden garantilemesi haftanın kayda değer notlarıydı.

Bu  haftayı mağlubiyetle   kapayan   Adanaspor   (33)  puanla on ikinci sırada yer alırken,  haftayı çok önemli bir galibiyetle   kapayan  Adana Demirspor   (31)  puanla  on beşinci  sıradaki yerini korudu.   İlk  sıralarda  Rizespor  (49) , Ankaragücü  (46) ve  Ümraniyespor  (44)    puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (27), Manisaspor (15) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

27.hafta karşılaşmalarında, Adana Demirspor 11 Mart 2018 Pazar günü saat 15.30´da Giresunspor´a konuk olurken,  Adanaspor  12 Mart 2018 Pazartesi  günü saat 15.30´da Balıkesirspor´u ağırlayacak.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00