Zekai BULUÇ


LİBERAL EVRİM !


Soldan sağa dönüp sağ liberalleşenler bence yeni libareller dururken Jean Paul Sartre´ı örnek alacak değillerdi ya... Eskinin sol , şimdilerin sağ libarelleri için özgürlük mutlak surette sermayenin olmalıdır! Kurban olmadığım sermaye , insanı ters yönde evrimleştiriyor. Bunlar emeği sermayeye kurban ediyorlar . Soldan sağa dönüp yeni liberal olan bir kısım eski solcuların yeni görevi sermayeye CEO ´luk yapmak !

Yeni dünya düzeninde ( üç kağıdında ) devlet ekonomiden tümüyle elini çekmeli sadece vergi toplamalıdır ! Peki yeni dünya düzenini savunanlar kayıt dışı ekonomiden nasıl vergi alabilecekler? Kayıt içi ekonomiden vergi aldınız da bir kayıt dışı ekonomi vergisi kalmıştı...

Türkiye´de vergi işçiler ve memurlar hariç herkesin gönlünden kopanı verdiği paradır! Ben hem devlet sektöründe (sendikalı) hem de özel sektörde (sendikasız) çalıştım. Özel sektördeki genel müdürümüz Washington Portakalı sendikacılığından geldiği için Adıyaman kentinde gündüz çalışana ayrı bir maaş , gece çalışana ayrı bir maaş verildiğini anlatmıştı. Aslında gece ile gündüz arasındaki maaşta çok az bir miktar fark vardı ve ayrıca ikisi de çok azdı.

Genel müdür kötü örneğin örnek sayılmayacağını bildiği halde öyle bir havalardaydı ki sanırsınız Kanada işçisini anlatıyordu ya da bizim aklımızı peynir ekmekle yediğimizi sanıyordu.

Soldan sağa evrim geçirerek yeni liberal olanlar, devletçiliği tel´in mitingi yapsalar ; hiç olmazsa kimi kapitalsiz kapitalistlere nostalji yaşatıp sevaba girerler ! Yapacakları miting için Washıngton Portakalı sendikacılığı yapanlardan yardım alırlarsa gel keyfim gel !

YENİ LİBERALLERE SEVABINA ÖNERİLER .

50-60 yıl önce komünizmle mücadele derneklerinin öncülügünde Komünizmi tel´in mitingi yapılır topraksız köylülerle ve kapitalsiz kapitalistlerle miting alanı doldurulurdu. Soldan sağa evrim geçirerek yeni liberal olanlar şu konularda miting yapmalıdır !

Devletçiliği tel´in mitingi

Halkçılığı tel´in mitingi

Sosyal devleti tel´in mitingi

Özelleştirmeyi hızlandırma mitingi

İthal köfte yeme mitingi

İthal boyalı gazoz içme mitingi

Bırakın devletçiligi tel´in etsinler( !) Bırakınız ortada sendika sigorta bırakmasınlar (! )Tüm bunlar soldan sağa evrim geçirenlere çok yakışır (!) Hiç olmazsa eskiden Komünizmi tel´in mitingi yapanlara güzel bir nostalji yaşatırlar!

SEVABINA BİR ÖNERİDE NUMARACI CUMHURİYETÇİLERE

Sizler de topluca Ulus devleti ,Üniter yapımızı , Misak-ı Milli ile çizilen bölünmez bütünlüğümüzü ve 1923 aydınlanmasının tüm temel ilkelerini tel´in mitingi yapın !

Ne demişler ?

Kiminin parası

Kiminin duası

Kiminin de sevabına önerisi  ( Bu da benden olsun )

Sağlıcakla kalın.

NOT: Soldan dönüp yeni liberal olanların  Türkiye için

yazdığı senaryolardan TANRI TÜRKÜ KORUSUN !
  Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00