Vahit ŞAHİN


KURULTAYLAR PARTİSİ: CHP


CHP için eskiden kurultaylar partisi denirdi.

Yanlış da değil hani.

36. Olağan kongreden yeni çıkan CHP şimdi de olağanüstü kurultaya hazırlanıyor.

Kurultay hazırlıklarını seçimler için yapsalar inanın oy oranları yüzde 35´lere veya daha yükseklere çıkarlar.

Parti bütün enerjisini iç hesaplaşmalara harcadığından Dünya ve ülke gündemine fazla zaman ayıramıyor.

Bir tüzük kurultayı yapılıyor,  başkanın yetkileri sınırlandırılıyor. Baktılar olmuyor. Bu kez yeni bir kurultay yaparak genel başkanın yetkileri artırılıyor. Parti içinde kendilerine muhalif olabilecek kişileri engellemek için tüzük değişikliği için kafa yoruyor danışmanlar, uzmanlar, vs.

Bir CHP´li büyüğümüz anlattı. Hatta bunu Adana İl Başkanına bir sor dedi. İl Başkanına çeşitli sorular hazırlayıp Basın Danışmanı aracılığıyla sorduk, aynı kanaldan yanıtlar aldık. İl Başkanımız ile yan yana gelip fotoğraf dahi çektiremedik. Uzaktan kumandalı bir röportaj yaptık. Sayın Başkanın sorularımıza verdiği yanıtlar güzeldi, doyurucuydu, teşekkür ediyoruz. Yan yana gelebilseydik sayın başkana tüzük kurultayını da sözlü olarak soracaktım. Ama olmadı.

Soramadığımız sorumuz şuydu:

?CHP´de eskiden tüzük değişikliği kurultayı öncesi Genel Başkanlıktan il başkanlarına, il başkanlarından da ilçe başkanlarına tüzük değişikliği ile ilgili taslaklar ve örgütlerin görüşü alındıktan sonra kurultaya getirilirdi. Şimdi 9-10 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak olan 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı´nda yapılması düşünülen tüzüğün eski ve yeni hali, genel merkez tarafından örgütlere gönderildi mi? İl ve İlçe örgütlerinden bu konuda yazılı öneriler geldi mi? Geldi ise genel merkeze iletildi mi??

Sayın Başkanımıza bu sorumuzu da buradan ilettikten sonra yanıtını bekliyoruz.

* * *

İSTİKARLI BİR CHP ÖZLEMİ İÇİNDEYİZ

Öte yandan tüzük değişikliği ile ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Bülent Tezcan, yeni tüzük için ´Çelişkisiz olacak´ dedi. Tezcan, ?´Tüzüğümüz, 1993´te kabul edildi ve çok değişiklik geçirdi. Tüzüğün bütünlüğü ortadan kalktı. Çelişen hükümler girdi. 2012´de bir miktar değişiklik yapıldı ama çelişkiler giderilemedi. Sade, anlaşılır, iç tutarlığı ve yeni bir üye tarifi olan, etkin bir örgüt oluşturulmaya dönük adımlar atılacak? ifadelerini kullandı.

Cumhuriyeti kuran parti olan CHP halen iç çelişkilerle uğraşmaktan, kurultay üzerine kurultay toplamaktan kendine gelemedi.

İstikrarlı bir CHP özlemi içerisindeyiz.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00