Ahmet DUMAN


Kurultayda Adana Neredeydi?


 

Eskiden Kurultay salonları böyle düzenlenmezdi. Her il harf sırasına göre tribünlerin sağ veya sol tarafında yer alırdı. Adana´nın ?Kurultay Delegeleri? tribününde en başta yer alırdı?

Evet, böyle bir soru sormak abesle iştigal olacak; ama sormak zorunluluğu duyumsadım. Benim bulunduğum yerden geçen yazımda söz ettiğim bazı fesatların ?akvaryuma? benzettiği benimse Kurultaya son derecede yakışan bir görünüm olduğunu söylediğim bölgede kimin kim olduğunu ayırt etmek olanaklı olmadığı için nerden bakarsam bakayım Adana Delegasyonunu göremedim?

Şimdi açıkça söylemem daha doğru bir deyişle itiraf etmem gerekir ki kurultay delegelerinin çoğunluğunu tanımıyorum; kongrelerde de insanlar çıkarılıp kongreye takdim edilmiyorlar, böylece kimseyi tanımam olanaklı değil. Onlarda beni tanımıyorlar! Sonra, yaşlılık da var uzaktan kimin kim olduğunu ayırt edemedim? Ama doğal olarak oralarda bir yerlerde Adana kurultay Delegelerinin varlığını biliyorduk?

Şaka bir yana, bir kez de ciddi olarak yazayım; Kurultayda Adana yoktu? Bakın nerelerde yoktu: Divanda yoktu, Sonuç Bildirgesi hazırlama Komisyonunda yoktu. Kurultay Başkanlığınca açıklanan hiçbir komisyon veya kurulda yoktu. Ben işitemedim?

CHP Adana´yı yönetenlere sesleniyorum: Arkadaşlar, CHP´nin,Türkiye´de en çok oy aldığı illerin biri Adanadır! Oy oranı Türkiye geneli oy ortalamasının üzerinde ve 4 milletvekili çıkarmış Adana! CHP?nin Şırnak´ta veya Ağrı´da aldığı oyu bir düşünün, Kurultay Divanında katip üyelerden biri Şırnaklıydı! Kimse demagoji yapmasın Şırnak´la yada Kürtlerle bir sorunum yok! Benim sorunum ve sözlerim Adana´da CHP yi yönetenlerle?

Yukarda sözünü ettiğim oy oranları ve Milletvekili sayısına bakarak soruyorum: Adana, niçin bu organlarda bir kişiyle iki kişiyle temsil edilmedi? Bu iş nasıl yapılıyor? Yıllardır nasıl yapılıyorsa öyle:  Seçileceği öngörülen Genel Başkan adayına istek bildiriliyor ve anahtar listesinde yer verilmesi isteniyor. Eğer muhterem uygun görürse sizden iki isim veya bir isim istiyor. Böylece bir yada iki Parti Meclisi veya Yüksek Disiplin Kurulu Üyeniz oluyor. Bunu yapabilecek güçte ve otorite bir arkadaşımız ilde veya ilçede her nerede olması gerekse orada yok yahu!

Ama il kongresinden hemen sonra basın önüne inci gibi dizilip ?biz falanı destekleyeceğiz? gösterisi yapılıyor!

Anlayamadığım son şey de şu: Hani siz Çarşafa karşıydınız? Neden biriniz çıkıp da ?bu çarşaf temsilde hakkaniyet sağlamıyor blok liste oylansın? diyemedi?

Bir politikacı arkadaşıma sordum ?Adana´dan kimler katıldı kaç oy aldılar? yanıt ?hiçbiri 100 ü geçemedi? Biraz acımasız bir yargı belki ama bir gerçek. Doğal olarak 100 ü geçen olmuştur. Olmaz mı?

Çok kıymetli bir Parti Emekçisi arkadaşım da tek başına koşuşturup duruyordu. 88 oy almış! Gayretlerine sağlık?

Eğer iki yıl sonra bir Kurultay daha yapılırsa, Türkiye´ye böyle bir olanak veya şans daha tanınırsa, CHP de bu kafayla giderse, görünen o ki; bu yazıyı aynen o zaman da koyacağım gibi görünüyor.

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00