Ahmet Yaşar Aktaş


Koronavirüs Kime Yaradı?

Asıl adı “Kovid-19”. Nasıl ortaya çıktığı hakkında söylentiler türlü türlü.


Çin’in iddiası, Vuhan Eyaleti’ne abd askerlerinin getirdiği yönünde. Son bilgilere göre, Çin,Güney Kore 4 ay içinde sıkı önlemlerle sıyırırken, batı avrupa ülkeleri, abd kapılarını kapattı, salgına yakalanan (vaka), ölü sayısı geometrikartıyor.

Koronavirüs’un arkasında dönen milyar dolarlar!

Gerçek bilim insanlarına göre, kapitalizm denen sistem, para için doğadaki doğal dengeyi bozup yıktı. Kendini onaramayan doğa, insanlara farklı biçimde zarar verir duruma getirildi.

Dolar milyarderlerini 2040’da Mars’a götürecek roketi, şu anda ElonMusk şirketi inşa ediyor. Dünyada milyonlarca insan ölse bile umurlarında değil. O tarihe dek, yeryüzünü yerle bir edip keselerini tıka basa dolduracaklar. 2050’de Mars’ta 50 bin kişi çalışıyor olacak!

Virüste iktidarın başarısı!

Bir:“Türkiye’de hiçbir virüs bizim önlemlerimizden daha güçlü değildir.”denmemiş miydi?  Şunun şurasında kaç gün geçti? İlgili bakanın gece yarısından sonra tevelerde “Türkiye’de koronavirüs var.” demesini nasıl yorumlarsınız? Büyüklerimizin bir bildiği var deyip geçiştirelim mi? O günler geride kalmadı mı?

Özcesi, bu virüs, tüm önlemlerden daha güçlü ya da önlemler fiyasko. Koronavirüs(KoVü) olan coğrafyalar için imf (uluslararası para fonu) 1 trilyon dolar ayırdı. Bu paranın kokusunu alan KoVü, Türkiye’de olduğunu ilgi bakana iletti. Bakan da çarnaçar, gündüzü torbaya koyup gece yarısını geçse de açıklama yapmak zorunda kaldı. Ne vazifeşinaslık, ne sorumluluk!

İki: Yurtdışına aşı satan enstitülerimizi, tesislerimizi 2004’de kim kapattı? Bir abd projesi olarak nitelenen akp. NEDEN acaba? İlaç tekellerinin zararlı, sahte ilaçlarını, aşılarını kamuoyuna duyurmasın diye.Aşılarda kısırlaştırıcı, aptallaştırıcı maddelerin bulunduğu artık biliniyor.

Yurduna bu denli zarar veren başka bir ülke iktidarı var mı? KoVü testini yapacak6 laboratuvar ne zaman 16’ya çıkarılacak? Belirsiz.

Bir araştırma geliştirme enstitüsünde birden fazla laboratuvar bulunur. Özcesi, virüs testi yapacak durumda değil koca Türkiye! Sağlık kurumlarına koruyucu malzeme sağlanacak! Ne zaman?

Hangi kentte, hangi semtte, ne kadar salgına yakalanmış var açıklanmıyor. Oralar karantinaya alınsa, tehlike denetim altına alınabilirdi!Vaka, ölü sayısının gelecek günlerde artacağını söylemek müneccimlik değil!

Dezenfermasyon”un nedeni, saydamlığın olmamasıdır!

Türkiye’de tüm okullar tatil, geleceğin büyükleri olan çocuklarımız, kötü de olsa varolan eğitimdenmahrum kaldı. Her yer kapatılırken, tüm toplantılar ve 20 ülkeye uçuşlaryasaklanırken, geçen hafta Cuma Namazı serbest bırakıldı,

Üç: 21bin kişi farz olmayan umreye gönderildi.Neden iptal etmediler? Hazırlıkların yetersizliğine bir örnek mi? Umreden gelenlerin yalnızca 5 bininekarantinalık yer bulmak için öğrenciler gece yarısı kapı dışarı edildi. Kısacası çok önceden düşünülmüş!!!15 bin kişi tüm ülkeye su gibi yayıldı. Neden?

Camilere virüs girmez diye düşünmüş olmalılar ki,camiler namaz için açık bırakıldı.

 

            Tüm haber kanalları, sınırındaki göçmenler ile KoVü’den başka haber vermemesi, hırsızlıkları, yolsuzluklarıdeşifre eden gazetecilerin hapsedilmesi, Rusya’da kabul edilen dayatmalar, İdlip şehitlerinin sorumluluğu gibi tüm siyasal-ekonomik sorunların da üstü örtüldü.

İleride atılacak siyasal-ekonomik kazıklar için salgının bir bahaneolacağı kesin. Hazır mısınız? Umalım ki, ana muhalefet partisi, başladığı etkinmuhalefetidaha yükseltsin.

Salgın korkusundan iktidar, açıklama mekanlarını bile değiştirdi.

Kim korkar hain koronadan?

Hafta sonu martıların heyecanla kanat çırptığı, angutların, karabatakların, karatavukların, yaban ördeklerinin, tek ayak üzerinde duran yaban kazlarının süslediği baraj gölü kıyısındamangal yapan, çekirdek çitleyenlerin, yürüyüş yapanların doldurduğu bulvar her zamanki gibi hınca hınç doluydu. En ilginci,maskeli bir kişinin bile olmamasıydı.

Mangaldan çıkan dumanyoğun karbon monoksit içerir. Karbon monoksit, ciğerleri tahrip eder.Virüs’un işini kolaylaştırır!

18 Mart 1915 Çanakkale Utkusu kutlu olsun!İdlip’li arap askerlerin yüzde seksenin cepheden firar ettiği savaşta emperyalizme geçit vermeyen yiğit ataların torunları, neoliberalizm ve uzantılarını da püskürtecektir! Hiç kuşkunuz olmasın!

Bu mangal ile Çanakkalekonusuna başka bir köşe yazısında ayrıntılı değineceğiz!

Sevgiyle Atatürk ile kalınız!

Durmuş Sığırcı
19.03.2020 12:23:05
Kutluyorum, açıklamalarınıza katılıyorum, sizler gibi düşünüyorum. Kaleminize sağlık, selam sevgi ve saygılar.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22