Vahit ŞAHİN


“Kendini değiştir, dünyan değişsin. Dünyanı değiştir, dünya değişsin”


Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından her yıl 7 Temmuz’da yurtiçi ve yurtdışında eş zamanlı olarak kutlanan Dünya Değişim Günü kapsamında Adana’da da 75.Yıl Sanat Galerisi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.Haberci olarak bu etkinliğe ben de katıldım

ULUDEF Adana Şube Başkanı Güncel Dilmen, “Değişim nefesle başlar. Kendimizi değiştirmenin en etkili aracı nefestir. Dünya Değişim Günü, insanlara nefesin önemini hatırlatmak için kutlanmaktadır” dedi.

Tüm insanların Dünyaya karşı sorumlulukları olduğunu söyledi Dilmen.

 “Çünkü dünyayı sevmek, yaşamı sevmektir. İnsan dünyaya aittir ve dünya insana ve tüm canlılara aittir. İnsan dünyanın bir parçası ve dünya insanın bir parçasıdır” dedi.

Gözlemlerinden bahsetti Dilmen. Gezegenimiz tehlike sinyalleri verdiğini, her geçen gün ülkeler arasındaki huzursuzluk ve bireylerin üzerindeki mutsuzluğun artığına dikkat çekti.

Özetle şunları ifade etti:

-Bu mutsuzluk ve umutsuzluk hallerini ortadan kaldırmak, değişim temelli bir gelecek kurmak için eskisi gibi yaşamamayı öğrenmek zorundayız. Değişim için keskin zekasını kullanmayan insanlığa aksi taktirde doğa, keskin yasaları ile cevap verecektir.

-Bu gezegeni kurtarmak demek bu güzel dünyayı sevmek ve ona karşı olmamak demektir. Değişim ve gelişimin gerçekleşmesi için bizler sorumluluklarımızın getirdiği zorluklarla yüzleşmeli, onları kabul etmeli ve bir değişim aracı olarak kullanmalıyız. En büyük sorumluluğumuzun yaşadığımız dünyaya karşı olduğunu unutmamalıyız. Çünkü dünyayı sevmek, yaşamı sevmektir. İnsan dünyaya aittir ve dünya insana ve tüm canlılara aittir. İnsan dünyanın bir parçası ve dünya insanın bir parçasıdır.”

-Eğer dünya değişsin, savaşlar bitsin, gelecek umutla dolsun istiyorsak işe önce kendimizi değiştirmekle başlamalıyız. 

-Kendimizi değiştirmenin en etkili aracı nefestir. İşte Dünya Değişim Günü, insanlara nefesin önemini hatırlatmak ve doğru nefesi anlatmak için tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaktadır.

-Nefes, yaşam iksiridir. Bu iksiri nasıl kullanacağını bilmeyen kişi hayatında gerçekleştireceği mucizelerden mahrum kalır. İnsanı hem fiziksel, hem duygusal, hem zihinsel olarak olumlu, pozitif ve sağlıklı yönde değiştirecek olan eylem doğru nefestir. Doğru nefesle içsel barışını sağlayan mutlu insan bu iyilik halini dış dünyaya da yansıtacaktır.

-Geçen yıl, ‘Çevre Bilincinde Değişim’ teması çevresinde kutlanan Dünya Değişim Günü bu yıl, ‘Değişim ile Doğayı Koru, Yaşamı Yeşert’ sloganı ile ormanlarımızın önemine dikkat çekmeyi amaçlamıştır.

Orman yangınlarına da dikkat çekti Başkan Dilmen.

-Günümüzde orman alanlarının tahribi ciddi boyutlara ulaştığını, 2019 yılında dünyanın değişik noktalarında 16 milyon orman yangını yaşandığını ve buna bağlı olarak küresel ısınmanın gezegenimizi tehlikeli bir sınıra getirdi.

-Ormanlar, dünyamızın akciğerleridir. İnsan için yaşamın temelinin nefes olması gibi dünyamız için de ormanlar yaşam temelidir. Ormanda sadece ağaç değil, ormanda hayat vardır.

-Bu yüzden doğal yaşama dönmek için nefesi fark etmek, onu izlemek ve kontrol etmek gerekir. Böylece yaşam,  ellerimizde yeşerecek ve hayatımızda istediğimiz her türlü değişim gerçekleşecektir.

-Haydi, Değişim Nefesini gelin hep birlikte uygulayalım.  Doğru nefes mucizesini birlikte yaşayalım.

-Ve son olarak diyoruz ki: ’’Kendini değiştir, dünyan değişsin. Dünyanı değiştir, dünya değişsin. Dünya Değişim Günü kutlu olsun

75.Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olduğu etkinlikte; Büyükşehir Belediyesi Bandosu bir dinleti sundu. Ardından; Tuğçehan Dans Grubu, İranlı Nezin Azad gösteri sundular. Mersin Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Ercüment Şirin gitarı, Sencan Laçinbala ise akardiyonuyla  katılımcılara güzel müzik ziyafeti sundular.

Etkinlik sonunda ULUDEF Adana Şube Başkanı Güncel Dilmen katılımcılara nefes çalışması yaptırdı ve katılımcılara Akif Manaf’ın “Değişim nedir?” başlıklı kitabını dağıttı.

Çok farklı bir grup. Tüm dünyayı değiştirmek gibi iddialı cümleler kuruldu. Biraz ütopik gibi gelebilir insanlara. 7 milyar insanın aynı anda değişmesi belki biraz zordur ama kullanılan sloganın içinde bunun cevabı zaten verilmektedir.

“Kendini değiştir, dünyan değişsin. Dünyanı değiştir, dünya değişsin”

Neden olmasın?

Duru
10.07.2020 12:31:58
Süperrrr

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00