Zekai BULUÇ


KARADENİZ ORMANLARINDA NİÇİN YANGIN ÇIKMIYOR?

Çünkü Karadeniz ormanları, Akdeniz’e ve Ege Denizi’nin güneyine bakmıyor!


İskandinav ülke hükümetleri, yurttaşlarını Türkiye’nin Akdeniz sahillerine gönderiyor. Buraya turist göndermelerinin tek sebebi Kuzey Kutbuna yakın ülke insanlarının gerektiği kadar güneş ışını alamamasından kaynaklanıyor. Güneş ışınından gerektiği kadar beslenemeyen insanlar çok çabuk Kemik Erimesi hastalığına yakalanıyor. Kuzey Kutbu ülkeleri Akdeniz’e ve Güney Ege’ye gönderdikleri yurttaşlarının tüm masraflarını karşılıyor. Çünkü Kemik Erimesi ve kırıkların tedavi masrafı insanları tatile göndermekten daha pahalıya geliyor.

          Almanlar ve Ruslar Antalya’yı, İngilizler, İrlandalılar ve İzlandalılar daha çok Muğla dolaylarını tercih ediyorlar.

          Ben 10-15 yıl önce Kemik Erimesi tedavisi gördüm. Bunun tek sebebi Kortizon ilaçları kullanmamdan ileri geliyordu. Türkiye’deki hekimler hastasına Kortizon iğnesi ve hapı verirken; Hastayı şöyle uyarıyorlar: sakın ola bu hapları ve iğneleri 3-4 aydan önce kullanma, başına iş açarsın!

          Arkadaşlar, Karadeniz ormanlarındaki getiri Akdeniz kıyılarındaki getiri kadar fazla değildir. Karadeniz Bölgesi ormanlarıyla, dereleriyle ve doğal zenginliğiyle elbette çok güzeldir. Fakat İskandinav ülkeleri sırf güneşteki D vitaminini alabilmek ve böylece kemik erimesi hastalığına yakalanmamak için kumsalıyla, deniziyle ünlü Akdeniz’i ve Ege Denizi’ni tercih ederler!

          İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER, İzmir’de çıkan, ya da çıkarılan yangında “500 değil 5 bin hektar ormanın kül olduğunu” söylüyor.

          Anti-Emperyalist Kurtuluş Savaşımızda, alt-emperyalist Yunan Ordusu bile İzmir’de böyle bir büyük yangın çıkarmamıştı.

          Sağlıcakla kalın.

NOT= Yazımın başlığı asla temenni değildir. Kendimce analiz yapmaya çalıştım. 

        

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05