Cihat OVALI - YORUM


KAPLAN SEVİNDİRMEYE, ŞİMŞEK ÜZMEYE DEVAM EDİYOR

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor, Spor Toto  1.Lig´in 10.haftasında oynadığı Karabükspor karşılaşmasını 4-0´lık skorla kazanarak hanesine üç puan daha yazdırdı. Adana 5 Ocak Stadı´nda oynanan karşılaşma, her ne kadar bu ligde henüz 10.haftada iddiasını yitirmiş bir takıma karşı alınmış bir galibiyet gibi görünse de, geçen hafta Adana Demirspor´un evinde Elazığspor´dan aldığı mağlubiyet gün gibi ortada. Her maça aynı ciddiyette çıktığın takdirde, bu türdeki takımlara puan kaybın imkansız hale gelir. Son dört haftada alınan 10 puan, Toros Kaplanları´nın zirve planı yapabilmesi için kafi gelir diye düşünüyorum. Yeter ki Coşkun hocanın oyun planını ve kafasındaki düşünce yapısını sahaya yansıtmaya devam etsin Turuncu Beyazlılar. Takım puanları almaya devam ettiği sürece Tur-Bey´lerin de tribün desteğinin artarak süreceği kanaatindeyim. Cumartesi günü sıralamada 3.durumda bulunan Denizlispor ile  deplasmanda karşılaşacak olan Adanaspor´un, Ege´den puan veya puanlarla döneceğine hiç kuşkum yok.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, Ümraniyespor ?a karşı son üç haftada üçüncü mağlubiyetini alarak, taraftarlarını derin bir düşüncenin içine soktu. Öyle ki, 8.haftada deplasmanda Osmanlıspor ile başlayan mağlubiyet serisi 9.haftada içerde alınan Elazığspor karşılaşmasıyla doruğa çıkarken, bu haftaki Ümraniyespor karşılaşmasıyla her şey düzelecek derken, bu beklentimizi de boşa çıkardı. Yapılan köklü değişiklikler ışığında, sezon başladığında Süper Lig´e çıkacak takımlar arasında başı çekeceğini düşündüğümüz Adana Demirspor´un, 10.hafta sonunda tam 14 puanlık kayıp yaşayarak, 16 puanla ligde 5.sırada bulunması ve bu puan kayıplarının 9´unu son üç haftada yaşaması, gelecek için bizleri endişeye sevk etmektedir. Bu kötü performansı ile tribünlere 10-12 bin taraftar çeken Mavi Şimşeklerin işlerini yoluna koymadığı takdirde, bu kitlenin yarısını dahi bulamayacağı bir gerçek. Dilerim, bu hafta içeride oynayacağı Afyonspor karşılaşması temsilcimiz için dönüm noktası olur, bir başka ifadeyle galibiyet serisinin başlangıcını oluşturur.

Spor Toto  1. Lig´in 10.haftası toplam (20)  gole sahne olurken,  bir beraberliğin olduğu hafta yaşadık.   En farklı sonucu Karabükspor´u 4-0´lık skorla yenen Temsilcimiz Adanaspor  takımı elde etti. Öte yandan, bu Lig´de oynanan 9 maçın 5´inde deplasman takımlarının galip gelmesi haftanın en ilginç olayıydı.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adanaspor  (13)  puanla  onbirinci sıraya yükselirken, 10.haftayı da puansız kapatan Adana Demirspor beşinci sıraya geriledi. İlk on hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Denizlispor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

11.hafta karşılaşmalarında;Temsilcilerimizden Adanaspor 3 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 13.30´da Denizlispor´a konuk olurken, bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor 4 Kasım 2018 Pazar günü saat 16.00´da Afyonspor´u ağırlayacak.

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00