Vahit ŞAHİN


KALDIRIM İŞGALİ

Bir eski milletvekili, sanırım belediye başkanlığını düşünüyor ki, bana sordu: Adana´nın ne sorunu var?


Bir eski milletvekili, sanırım belediye başkanlığını düşünüyor ki, bana sordu: Adana´nın ne sorunu var?

Adana´nın ne sorunu yok dese çok daha çabuk yanıtlayacağım.

Tabi sorduğu soru kentsel anlamda. Yapılamayan belediye hizmetleri hakkındaydı.

Ben de, Adana´nın ciddi altyapı sorunu olmadığını. Sağolsunlar Selahattin Çolak´la başlayıp Aytaç Durak´la Adana altyapı sorununu büyük ölçüde çözüldüğünü söyledim ve ekledim, Adana´nın en büyük sorunu trafik, otopark ve kaldırım işgalleri dedim.

Özellikle de kaldırım işgalleri dedim.

Kaldırım işgaline son verecek bir babayiğit belediye başkanı görmedim bugüne kadar. Çünkü belediyeler kaldırım işgallerine göz yumduğu gibi, bu işgallerden paralar da kazanıyorlar. Bir esnafın 100 metrekare dükkanı var ama ürünlerini dışarıda, kaldırımda sergiliyor. Zabıtalar geldiğinde de işgaliye ödüyor ve işyerini 15-20 metrekare daha büyütmüş oluyor.

Bir de bunun siyasi kazanımı da var. Kaldırım işgaline göz yummayacak bir belediye başkanı ilk seçimde tekrar oy alamayacak. Bir de ahbap çavuş ilişkiler. Ve partiliyse de zaten göz yummak zorunda.

Bir daha seçilmemeyi göze alacak ve kaldırım işgallerine göz yummayacak bir belediye başkanı bu Adana´ya gelir mi bilemiyorum ama maalesef Adana´nın en büyük sorunları arasında bunları görmeden de edemiyorum.

Ayrıca kaldırımlar, otopark haline dönüşüp bizim gibi yayaların elinden alınmıştır. Biz yayalar, motorlu açlarla dolan kaldırımlardan yollara inmek zorunda kaldık. Kaldırımda veya yolda yürümek ise bir yetenek haline gelmiştir.

Bir de kaldırımların standartlara uymadığını görüyoruz. Kaldırımlar TSE standartlarına ve diğer yönetmeliklere göre en az 150 cm. olması gerekmekte. İki engelli aracın yan yana geçebilmesine olanak sağlamalıdır. Bırakın 2 engelli aracını biri daha geçemez durumdalar.

Örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Seçildikten sonra gelecek seçimi düşünmeyecek bir yiğit belediye başkanı bu sorunu çözer sanırım.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00