Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?


KADIN DÜŞÜNCESİ

Şubat ayına yeni girdik. Bu yazım yayınlandığında ayın 4 ü olacak.Yani şubat ayının dördü.Anam rahmetli derdi ki;


           “Yaşa ki neler göresin.”

           Altmış dört yaşına geldim.Yaklaşık elli beş yılını hatırlıyorum.Bu can çok şeyler yaşadı.Çok şeylere şahit oldu.Artık bundan sonra bir işe yaramasam da geçmişi bu millete anlatmakla mükellefim.        

           Bu günlerde memleketimizde çok kadın öldürülüyor. Her ölüm insanlarımızı hop oturtup hop kaldırıyor. Kadınlar sokaklara dökülüyor.Polisler onları copluyor.Biber gazı sıkıyor.Seslerini yükseltmelerine izin vermiyor.Ama kadınlar yine öldürülüyor.Yine bıçaklanıyor.Yapanlar ise,ya eski sevgilileri,Ya eski kocaları yada küçük kardeşi.Sebep belli.Namus davası.                  

          Bu konuyla ilgili google’den kadınlarla ilgili bazı istatistikleri inceledim.Karşıma şöyle bir yazı çıktı.Onu sizlere sunuyorum.

            Kadına yönelik şiddet ve hak ihlallerini açıklayan İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Hakları Komisyonun verilerine göre, ocak ve şubat aylarında toplam 52 kadın öldürüldü. Komisyon üyeleri devletin erkekleri koruduğuna dikkat çekti.

             Öldürülen kadın sayısı: 28
            Yaralanan kadın sayısı: 38
             Tecavüze uğrayan kadın sayısı: 9
             Fuhşa uğrayan kadın sayısı: 31
             Tacize uğrayan kadın sayısı: 16

             İHD’nin kadına şiddet şubat ayı raporu
             Öldürülen kadın sayısı: 24
             Yaralanan kadın sayısı: 17
             Kadın intiharları: 8  

         Ve diyor ki; Mülteci kadınlar şiddetle karşı karşıya 

            Kadın komisyonu mülteci kadınların durumuna ilişkin de,

           “Ülkenin tüm sokakları el açan kadınlar ve çocuklarla dolu. Egemenlerin paylaşım kavgalarının savurduğu kadınlar, var olan yasaların da eksikliğiyle birlikte her türlü şiddet ile karşı karşıya kalmaktadır”  

          Devlet, erkekleri cezasız bıraktı 

             Raporda devletin, kadına yönelik suç işleyen erkekleri koruduğuna ilişkin ise,

            “241 polis, 91 asker, 17 özel tim, 15 korucu, 45 gardiyan tecavüzden yargılanmış ve hiç ceza almamıştır” denilerek dikkat çekiliyor.. 

             İHD’nin raporu orta da.Benim veya başkasının yorum yapmasına gerek yok.Bizim aydınlarımız,kanun yapıcılarımız olaya şöyle bakıyor.

             Kadın ölümleri arttı gibi görünüyor ama sadece basın tarafından abartılıyor .Daha önce de kadınlar  öldürülüyordu fakat olay duyulmuyordu.Şimdi duyuluyor.Bunu abartmaya gerek yok.

              Ben yine gözlemlerime baş vurmak istiyorum. Konya da bankanın muhasebesinde çalışıyorum.Bir serviste tam beş kadın var.Bir erkek benim.Yaşlı bir amca yanıma geldi.Bizim ev sahibinin kardeşi.Ona maaşını ödedim.Bana dedi ki;

              “Ahmet oğlum beş kadın arasında nefsine nasıl hakim oluyorsun?”

              Çok şaşırdım.Etrafımdaki kadınlara şöyle bir baktım.Hepsi de bacı yerine koyduğum insanlar.O güne kadar  hiç birine kadın gözüyle bakmamıştım.Diğer erkek arkadaşlarım neyse onları da aynı görüyordum.Ona dedim ki;

              “Abdullah amca.Nasıl böyle düşünebiliyorsun? Ben onlara kadın gözüyle bile bakmam ki, .”

               Burada şu görüyoruz,.Namus anlayışı insandan insana değişebiliyor.Bir kadını çıplak,dişi ve şeytani gözle bakanların şeytan tam içlerinde.Onlar bir kadına şehvet gözüyle bakmayı bırak,yattıkları battaniyenin yumuşaklığından bile şeytan çıkaran insanlardır.Bunlardan kaçının..Allah onları ıslah eylesin.

               Şimdi gelelim kadın bakışına. Cahil her yerde cahildir.Yarı Müslüman akıllı kadınlar kendilerini erkeğin kara çarşafına bürünmeyi özgürlük sayıyorlar.Halbuki kendilerini şeytan yerine koyan o erkekler ilk fırsatta çıkar bulamadığı kadınları  taşlamaya hazırlar.Onların eline düşmek ne kadar cahil kaldıklarının işaretidir.

               Halbuki gerçek İslamiyet bir kadının, ”Ben zina yapmadım.”demesine önem verir. Fakat o şeriat uygulayıcı zihniyet,kafasında kurduğu kurgularla bütün kadınları yakmaya hazır beklemektedir.Çünkü kadın onlara göre şeytanın ta kendisidir.

               Ülkemizde din adamları iki türlü düşünürler. Birisi yukarıdaki zihniyet.Yani kadını şeytan gören  tipler.Birde Anadolu kültüründe yaşamış kadını insan gören ve eşitliğin dışında cenneti kadının ayağının altına koyan kesim.İşte bu kesim  gerçek Müslüman kesimdir.Onlara göre kadın; Anadır,bacıdır,eştir,sevgilidir.Çocuğundur.Bunlarla Arap zihniyetini karıştırmamak gerekir. 

              Ülkemizin en büyük sorunu Batı kültürü ile Arap kültürü arasında kalmış olmasıdır. Arap kültürü meyilliler, Arap örf adetini İslam saymakta,Batı kültürü düşüncesinde olanlarında Avrupa’yı medeni görmesindedir. Halbuki Batı demek gelişmiş demektir. İlimde, fende ileri demektir.İnsan haklarında insanı insan görmek demektir.Biz bu düşünceler içinde oldukça kadın cinayetlerini önleyemeyiz.Kim olduğunu bilmiyorum ama Osmanlı sadrazamlarından biri şöyle der;

          “Bizim milletimizin gemisi batıya gider,içindekiler ise doğuya kaçar.”

            Sirçü lisan ettik ise af ola.İsterim ki insan önce insan ola.

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51