Zekai BULUÇ


KADİM DOSTUMUZ (!) ABD´NİN İNCİRLİK´TE YEDİĞİ NANELER -1-


-U2 CASUS UÇAĞI-

            Adana´nın İncirlik beldesindeki ABD askeri üssünden kaç kere kalkış iniş yaptığından Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bile haberi olmayan U2 modeli casus uçağı, Sovyet radarlarına yakalanmadan Sibirya hava sahasında fotoğraf çekmekte ve bu fotoğrafları Pentagon´a servis etmektedir!

Çekirgenin kaç kere sıçradığını bilmiyoruz ama U2´nin son sıçrayışında Sovyet radarları farkına varır ve U2 casus uçağı Sovyet savaş uçaklarınca düşürülür! Zaten bozuk olan Türkiye ile Sovyetler Birliği´nin arası iyice gerilir. ABD´nin yediği nane yüzünden Türkiye ile Sovyetler savaşın eşiğine gelirler!

            ABD´nin böyle bir teknolojiye sahip olması Sovyetleri harekete geçirir! Onlar da Küba´yı silahlandırmaya başlarlar. Dünya üçüncü bir büyük savaşın eşiğine gelmiştir. Küba krizinin patlak vermesi üzerine yapılan görüşmeler olumlu geçince dünya büyük bir savaşın eşiğinden geri döner

            Hem NATO´nun hem de ABD´nin Ortadoğu jandarması olan Türkiye olası bir savaştan en fazla zarar görecek ülkelerden birisi olacaktı. Gerçi uzmanlara göre üçüncü büyük savaşın galibi olmayacaktır!

KADİM DOSTUMUZ (!) ABD´NİN İNCİRLİK´TE YEDİĞİ NANE -2-

            Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri´nden emekli bir amiralimiz vardı. Bu emekli amiralimiz Cumhuriyet Gazetesi´nin 2. Sayfasında haftada, on günde bir yazı yazardı. Emekli amiralimiz Vedii BİLGET yaşıyorsa eğer sağlıklı bir yaşam diliyorum.

            Vedii BİLGET´in oğlu Adana´nın İncirlik beldesindeki ABD askeri üssünde asteğmen olarak görev yapmaktadır. (Acaba üs yerine tesis mi demem gerekiyordu?) Bir büyüğümüz ?Üs yok, tesis var.? demişti ya?

            Oğul BİLGET her zaman olduğu gibi sabah erken kalkar, eşofmanını ve spor ayakkabısını giyer, üs içerisinde sabah sporunu yapardı. Sabah koşusunu yaptıktan sonra duşunu alır kahvaltı masasına geçerdi. Oğul BİLGET bir gün sabah koşusunu yaparken Amerikan askerleri tarafından durdurulur ve burada koşmanın yasak olduğunu söyleyip Oğul BİLGET´i nezarethaneye götürmek isterler! Çıkan tartışmada oğul BİLGET iyice hırpalanır. Kalabalık olan ABD askerleri tarafından sorgulanmaya götürülür!

            Şımarık ABD subayları BİLGET´e dönerek ?Burası ABD topraklarıdır. Burada sabah sporu yapmak yasaktır ve seni ABD askeri mahkemesine vereceğiz.? deyip sorulara başlarlar! Oğul BİLGET ABD subaylarına dönerek ?Siz yanlış biliyorsunuz ya da bilmek istemiyorsunuz! Buranın her karış toprağı Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır. Siz burada geçici olarak misafirsiniz. Beni sorgulasa sorgulasa üstlerim ve komutanlarım sorgulayabilir. Bu yüzden soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim gibi her sabah yine spor yapmak için koşmaya devam edeceğim!? der.

            Karşılarında aşiret devleti askeri bulacaklarını sanan ABD subaylarının suratları patlıcan rengine döner. Çünkü Oğul BİLGET´ten ?I´m sorry.? demesini bekliyorlardı.

            Oğul BİLGET´in ABD askerlerinden yediği yumruklar birkaç gün sonra geçer gider.

            Peki ya Oğul BİLGET´in ABD subaylarına söyledikleri geçmiş midir acaba? Bu olay yaklaşık 15 yıllıktır.

            Sağlıcakla kalın. (Devamı haftaya ...)

            NOT: Bir insanın ekonomik görüşü ne olursa olsun önce ANTİEMPERYALİST olmalıdır!

Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22