Prof. Dr. Özer OZANKAYA


İSLAM DÜNYASINI HEM SÖMÜRÜP GERİ BIRAKTIRAN, HEM DE KUTSAL KİTABI KUR´AN´A SALDIRAGELEN ?SİYASET BATISI?NA VERİLMESİ GEREKLİ YANIT!


Fransa´da bir eski cumhurbaşkanı da içlerinde olmak üzere 300 kadar sözde demokrat, barışçı, aydın, İslam dininin göksel kitabı Kur´an´da değişiklik önermeye kalkışmışlar.

Yeni bir ?şeytan âyetleri? söylemiyle ?Salman Rüşti taşlaması? fırtınası estirilebilir; Batı sömürgeciliğinin güdümü eşliğinde eğitimsiz bıraktırılmış "müslüman" (!) kitleler, düşük düzeyli, saman alevi türünden geçici gösterilere, dahası kanlı kışkırtmalara da yöneltilebilir.

Atatürk Türkiyesi dışındaki İslam ülkelerinin çoğunda tepkilerin bu düzeyde ve böyle sömürgeci güdümlü olması, içinde bırakılageldikleri koşullar nedeniyle, belki anlaşılabilir.

Ama Atatürk Cumhuriyeti´nin başta Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlahiyat Fakülteleri olmak üzere siyaset ve düşün-sanat insanlarına düşen ÖDEV başka niteliktedir:

Bu kurum ve kişiliklere düşen ödev, neden tüm dünyadaki iki milyara yakın Müslüman kitleler hiç umursanmadan onların inancına böyle aşağılamalar yapılabilmekte olduğunu anlamaya, açıklamaya ve o nedenlerin nasıl giderilebileceğini araştırmaya ciddi biçimde çalışmak, ULUSUMUZU BU YOLDA AYDINLATMAKTIR.

Özetle belirtecek olursak:

a) pegamberliğe son verdikten başka, kendi peygamberine, bırakın ?tanrı ya da tanrının oğlu? niteliğini, elçilik dışında hiçbir insan-üstü nitelik bağlamamış olan;

b) din adamlığı kurumunu kaldırmış, yani insanlığın artık herhangi bir bağlayıcı kılavuza gerek duymadan iyiyi, doğruyu, haklıyı, güzeli .. ayırt edip seçecek akıl ve vicdan düzeyine ulaşmış olduğunu kabul etmiş olan;

c) ?kilise? gibi gidilmesi zorunlu bir tapınma-evine yer vermemiş, tapınmanın da gösterişinin yapılmaması gerektiğini ilke yapmış olan

İslam dininin, bu özleriyle başka bütün dinlerden daha özgürleştirici, barış ve gelişme sağlayıcı nitelikte olduğu açıktır.

Ve Atatürk Cumhuriyeti de, İslam dininin tam da yukarda belirtilen gerçek niteliklerini öne çıkararak, tüm uygar insanlığın saygısını, sevgisini kazanan çağdaş Türk devlet ve toplumunu kurabilmiştir.

Demek ki, Sarkozi ve benzerlerinin İslam dinine karşı sergilediği tutumu anlayıp önleyeblmek için, yüzlerce yıldanberi İslam´ın bu niteliklerinin nasıl, o aynı sömürgeci Batı´nın da desteğiyle unutturulup kitlelerden uzak kılındığı, dahası nasıl ters-yüz edilip putperestliği andıracak biçimde çarpıklaştırılmış şeyhlik, tarikatçılık bataklıklarına gömülmüş olduğu ortaya konulmalıdır.

Türkiye´de de 1950´lerden başlayarak Said-i Nursilerin, Şeyh Nâzımların, Kara ses Cemalettin Kaplanların, Fethullah Gülenlerin ? bu yollardaki uğursuz etkinlikleri için İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Hollanda ? gibi devletlerce ve içimizdeki kimi siyaset kurum ve kişilerince nasıl görevlendirildikleri anlaşılmalıdır. Dünyanın EN ZENGİN DEVLETİ VATİKAN´ın da, İslamın yukarda belirttiğimiz gerçek özlerinin unuttturulmasındaki tarihsel ve güncel yeri araştırılmalıdır (Fethullah ? Papa görüşmesi; Atatürk Cumhuriyeti´ne düşmanlık ilan eden Türk siyasetçilerinin Vatikan´la ilişkileri; ?Ilımlı İslam? ve ?uygarlıklar arası uzlaşma? aldatmacaları;   Mehmet Ali Ağca suikastı, vb.).

Elele vermiş bu iç ve dış sömürgenler, hem müslüman kitleleri İslam´ın bu temel ve öz niteliklerinden habersiz bırakagelmekte, hem İslam´ı gerilik ve şiddet dini olarak göstermekte, yani hem müslümanların ?yüzlerine kara çalmakta, hem de ellerine ayna vermekte?dirler!

Atatürk´ün, Müslüman kitlelerin, Türkiye´de düzeltmeğe başladığı düşkün durumuna ilişkin betimlemesi, bugün daha da ağırlaşmış olarak geçerli olmakta süregidiyor ve ne yazık, evet çok, çok yazık ki, Türk ulusunun da önemli bir bölümü özellikle BOP eşbaşkanlığını üstlenen AKP iktidarı döneminde aynı düşkün duruma sürüklenebilmiş bulunuyor:

?Yeryüzündeki yüzmilyonlarca Müslüman kitleleri, şunun ya da bunun tutsaklık ve aşağılayıcılık zincirleri altındadır. Aldıkları manevi eğitim ve ahlâk, onlara, bu tutsaklık zincirlerini kıracak insanlık niteliğini vermemiştir, veremiyor. Çünkü eğitimlerinin hedefi ULUSAL değildir.?

(Bknz.: Ö. Ozankaya, Atatürk ve Laiklik, CEM Yay.)

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00