Cihat OVALI - YORUM


İLLA Kİ ALT YAPI

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 28.haftasında kendi sahasında Lig üçüncüsü Ümraniyespor´a 1-0´lık skorla yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Hafta içinde futbolcuların maaş ve primlerini alamadıkları gerekçesiyle Kulüp Yönetimine karşı aldıkları tavrın etkisi, bu maçta gün yüzüne çıktı. Oysa ki geçen hafta Giresunspor karşısında alınan deplasman galibiyeti, nefes aldırmıştı Mavi Şimşeklere. Bir haftada ne değişti de bu takım kötü futbol oynamaya  mahkum edildi anlamak mümkün değil. Futbolcuların profesyonelce davrandıkları varsayımından yola çıksak dahi, bu kadar ezik ve teslimiyetçi bir futbol oynamalarını haklı çıkaracak hiçbir sebep olamaz. Cuma akşamı olmasına ve henüz mesai yeni bitmesini müteakip maç başlamasına rağmen, tribünleri dolduran o kadar taraftarın emeğine, gösterdiği tezahürata yazık. Hafta içi yapılan bir araştırmada, Türk takımlarının altyapıya önem vermedikleri kamuoyuyla paylaşılmıştı. İşte yapılan bu tesbitin en belirgin örneğini yaşadı Temsilcimiz. Alt yapıdan gelen futbolcuların, forma aşkıyla mücadelelerini sürdürmeleri, takımlarını kamçılamaları hiçbir şekilde tartışma götürmez. Bu ve benzeri takımların kurtuluşu alt yapıdır. Bu kadar laftan sonra ,maçın analizini yapmanın bir  alemi yoktur diye düşünüyorum.

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor,  Lig  lideri Rizespor karşısında maalesef aldığı beraberlikle döndü desek haksız sayılmayız. Magaye´nin ısrarla kovaladığı topu Roni´nin ağlarla buluşturması sonucu,       1-0´lık üstünlük sağlayan Turuncu Beyazlı takımın maçı koparması içten bile değildi. Ancak, 26. dakikada yakaladığı skor üstünlüğünü defansın da gömülü olarak devam ettirmek isteyen Temsilcimiz´in, bu mutlak isteği 78.dakikada son buldu. 11 futbolcuyla defans yapmak yerine, Adanaspor her zaman oynadığı futbolu devam ettirmiş olsa idi, Rize´den güle oynaya üç puanla Adana´ya dönmüş olurdu düşüncesindeyim. Deplasmanda alınan puanda en büyük pay sahiplerinden biri olan Roni´nin, oyun durduğu bir anda topu zaman kazanmak açısından dışarı vurması tam acemice bir hareketti. Üstelik sarı kartla oynuyor olması ve bu pozisyon sorası ikinci sarı karttan kırmızı kartı görmesi affedilir gibi değildi. Yediği kırmızı kartla, hem Rizespor karşılaşmasının kalan bölümünde, hem de önümüzdeki maçta takımında yerini alamayarak, aslında kendini değil Adanaspor´u cezalandırdı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Rize´den alınan bir puanın,  altın kadar değerli olduğu düşüncesindeyim.

Spor Toto  1. Lig´in 28.haftası toplam (26)  gole sahne olurken,  iki  beraberliğin olduğu  bir  hafta yaşadık.   En farklı sonucu deplasmanda Manisaspor´u 6-0´lık  skorla  yenen  Gazişehir   takımı  elde etti. Erzurumspor- Giresunspor karşılaşmasının da 5-4´lük skorla gol düellosu şeklinde geçtiğini söylemek yerinde olur. Rizespor´un puan kaybına rağmen liderliğini sürdürdüğünü, Ankaragücü ve Ümraniyespor ?un bu haftayı galibiyetle kapatarak zirve inatlarını devam ettirdiğini  belirtmekte fayda var.

Bu  haftayı mağlubiyetle   kapayan  Adana Demirspor  ile beraberlik alan Adanaspor´un  (34)  puanla  on ikinci  ve on üçüncü sıradaki yerlerini korudukları görüyoruz.  İlk  sıralarda  Rizespor  (53) , Ankaragücü  (52)  ve  Ümraniyespor  (50)  puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (30), Manisaspor (15)  ve Gaziantepspor (7) puanla son sıralarda bulunuyor.

29.hafta karşılaşmaları, A Milli takımımızın yapacağı maçlar sebebiyle bir haftalık aradan sonra başlayacak.  Temsilcilerimizin 29.hafta maçlarının günleri ve saatleri her ne kadar belli değilse de, Adanaspor´un Samsunspor´u ağırlayacağını, Adana Demirspor´un da Gazişehir takımına konuk olacağını belirtmekte fayda görüyorum.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00