Vahit ŞAHİN


İLK 100 GÜN


Geçen gün Karaisalı İlçemizde idim. Bir esnaf arkadaşla sohbet ederken, bir orta yaşlı amca girdi dükkâna, bir şeyler aldı. Belli ki Adana´da oturuyor ama köye geri dönüş yapanlardan.

Esnaf arkadaş, vatandaşa yeni kabineyi sordu. Vatandaş, ?100 gün sonra belli olur, daha erken? dedi.

Aklımıza Süleyman Demirel´in ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkarma sözü geldi. Ama vatandaş 100 gün diyor.

-Ama bunlar yeni değil ki, 16 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, diye sorduğumuzda vatandaş ısrar ediyor.

-100 gün sonra belli olur, diyor.

Halen anlamakta güçlük çektiğimiz ucube diyebileceğimiz ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi? 9 Temmuz 2018´de Erdoğan´ın yemin etmesi ve yeni kabineyi açıklaması ile resmen başlamış oldu.

Vatandaşa göre 9 Temmuz´u milat olarak kabul edersek, 16 Ekim 2018´de ilk 100 günlük süre doluyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin başarılı olup olmayacağı belli olacak.

Vatandaş, CHP´ye kızıyor. Kılıçdaroğlu´na kızıyor, İnce´ye kızıyor. ?Bunlar ülkeyi nasıl yöneteceklerini açıklayamıyor. Vaatleri yok. APO ile işbirliğine gittiler? vs,vs.

Tabi vatandaşa CHP´nin seçim bildirgesinde tüm vaatler var, siz bunları incelememişsiniz veya dinlememişseniz, desek de sade vatandaşı inanmıyor.

Demek ki, CHP halen halka inememiş. Özellikle de estirilen olumsuz propagandanın da etkisiyle CHP´nin bölücülerle işbirliği yaptığına inanıyor.

Şimdi denecek ki bir kişi böyle söylüyor diye bizi niye eleştiriyorsunuz? 

ODTÜ´de verilen ?Basın Toplantısı Nasıl Düzenlenir? konulu 2 gün süren bir seminere katılmıştım. Orada konuşan hoca bir örnek verdi ve 2 günlük seminerde, sadece o örnek aklımda kaldı. Diyor ki hoca:

-Bir gazeteci size basın toplantısında bir soru soruyorsa,  soruyu sadece bir kişi soruyor olarak algılamayın. Onun gibi düşünen milyonlarca insan vardır.

Buradan yola çıkarsak, eğer ayağı şalvarlı sade bir vatandaş böyle düşünüyorsa, onun gibi düşünen milyonlarca insan vardır.

CHP, işte bu algıyı yok edecek politikalar geliştirmeli. Karaisalı´da ki ve diğer ilçeler ve illerdeki sade vatandaşları ikna edecek yollar aramalıdır.

CHP halka nasıl inmelidir?

Bu sorunun cevabını bizler verecek değiliz tabi ki. Siyasetçiler kendilerine sormalıdır.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00