Ahmet DUMAN


İletişim Çağında Muhalefet?


Deniz Bey´in CHP´nin başına geçtiği yıllardı? Bir türlü Ankara dışına çıkmıyordu. Sabahları Meclis lojmanlarında birkaç arkadaşıyla sabah yürüyüşü yapıyordu. Bu sırada güncele dair çok önemli açıklamaları da ihmal etmiyordu doğal olarak. Konu başlıkları: Bu kadar zinde, yakışıklı ve genç kalmasının nedenleri, beslenme alışkanlıklarının sağlıkla ilgisi, önümüzdeki seçimlerle ilgili ne düşünüldüğüne dair bazı görüşler. Üç aşağı beş yukarı yürüyüş parkuruna çağırılan gazetecilerle bunlar konuşuluyordu.

Bu gün de öyle ya; Deniz Beyin her konuda bilgisi ve ilgisi çok fazlaydı. Tüm soruların yanıtları detaylı ve uzun, ancak siyasete dair olan yanıtlar kısa ve öz´dü.

O yıllarda Parti yönetimindeydim veya partiye sık gidip geliyordum, yani sıkıntıları yakından izleme olanağım vardı. Partililerin yakınması çoğunlukla Deniz Bey´in Ankara´dan dışarı çıkmaması üzerineydi?

Bu konu kendisine iletilmiş olmalı ki, o yıllarda kendisine ekranını sık açan bir tv kanalında gerekli açıklamayı yaptı ve dedi ki: Kardeşim çağımız iletişim çağı. Bir televizyon kanalını milyonlarca kişi izliyor; bizim yapacağımız açık hava toplantısını kaç kişi izliyor ki!  

Sonrası biliniyor; CHP hep aynı yüzdelerde yüzüp duruyor.

Çok karamsar insan değilimdir. Özellikle sabahları alabildiğine neşeli ve keyifli olurum; çözemeyeceğim sorun yok sanırım. Sevdiklerime de aynı şeyi salık veririm: Öğleyin ?Allah korusun!- dayak yiyeceğinizi bilseniz bile aldırmayın, sabahın keyfini yaşayın. Belki dayak yemeyebilir sorun neyse çözebilirsiniz; ama bu sabahı bir daha yaşama şansınız sıfır!

Karamsar değilim ama CHP nin bu günkü durumuna bakıyorum da aklıma Deniz Bey´in o günkü halleri geliyor.

TV den muhalefet yapıyor CHP! Çağı yakalamışlar mı ne? Parti sözcüleri her akşam bir iki muhalif kanalda atıp tutuyor. Ne söylüyorlar kime söylüyorlar belli değil. Olasılıkla partililerine söylüyorlar, Onların da birçoğu zaten ülkenin sorunlarını o parti sözcülerinden daha iyi biliyor. Kemal Bey de aynı. Söyleyeceği her şey belli bilinen şeyler. Artık Parlamento da açıldı gelsin Salı günü gurup toplantıları?

Türkiye yıllardır yalanlarla yönetiliyor. Gayrı safi milli hasıladan ithalat ihracat rakamlarına, gelir dağılımından işsizlik oranlarına üretim ve tüketime kadar ekonomisi hep yalan ve algı oluşturma çabasıyla yönetiliyor. Suriye ile ilişkiler, AB ve ABD ile ilişkiler Rusya ile ilişkiler hep yalan. yani kendi kendini yalanlayan konuşmalarından bunları çıkarıyorum yoksa kimseye yalancı diye iftira etmiyorum. Son bir aylık dış politika ve ekonomi alanlarında yapılan ve söylenenlere bakın beni anlayacaksınız.

İşte CHP bu yalanların doğrusunu anlatmalı. Kaç aydır Rahibin dosyasını kimse açıklamıyor. Türkiye bu ekonomik sıkıntıya nasıl sokuldu nereden nereye geldi bu Ülke?

Çok daha önemli bir sorunun yanıtını Türk Halkı ile birlikte bu İktidara sormalı ?2002 yılından beri yurtdışına ne kadar dolar veya euro kaçırıldı? Dış satım rakamları doğru mu? Doğru ise bunların ne kadarı ulusal bankalar aracılığıyla Türkiye getirildi?

Kemal Bey bunları alanlarda iktidara sormalı, biliyorsa, bazılarının yanıtlarını kendisi vermeli.

Yıllardır söylüyorum: Çözüm Halkla Birlikte Alanlarda!

 

 

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04