Cihat OVALI - YORUM


İKİNCİ YARI


Ya Adana 5 Ocak Stadı´na gidip Adanademirspor-Mersin İdmanyurdu maçını seyredecektim, ya da televizyonda Fenerbahçe-Adanaspor maçını. İkinci seçenek daha ağır bastı ve Toros Kaplanlarının İstanbul´daki mücadelesini seyretmeye koyuldum. İyi ki tercihimi bu maçtan yana kullanmışım, seyretmesem büyük üzüntü duyardım inanın.

Rakibin adının büyük olduğunu kulak arkası yaparak oyuna başladı Turuncu Beyazlılar. Gücünü bilerek, rakip hücum adamlarına birebir baskı yaparak ve ayağa pasla karşı alana topu taşıyıp  oynamaya çalıştılar. Son yarım saat hariç bunda da başarılı oldular. Maçın son anlarında güçleri tükenmişti artık. Kimileri iddia edebilir galibiyet kaçtı diye. Ancak şu bir gerçek ki,  deplasmanda Fenerbahçe gibi şampiyon adayı takımdan bir puan almak, her takımın başarabileceği bir sonuç değil.

Devre arasına girmeden,  Başakşehir maçından da puan çıkarması sanki Pazar günkü maçın habercisiydi. O maçta da yine yukarıda belirttiğim hususların aynısını sahaya yansıtarak bir puanı aldı     Adanaspor. Son iki maçında Süper Lig´in  birinci ve dördüncü sıralarında yer alan takımlardan iki puan çıkardı bu takım. Her ne kadar ligin son sıralarında cebelleşmekte  ise de, ligin üst sıralamasına etki edecek puanlar aldılar. Belki aldıkları bu puanlar şampiyonluğu direkt ilgilendirecek boyutta.

Ligin tepesi açıkça çok ilgilendirmiyor temsilcimizi. Zirvedeki takımlardan alınan puanların anlamlı olabilmesi  için, bundan sonraki maçlarda kazanılacak puan veya puanlar  önem arz edecektir. Bu futbol önümüzdeki haftalar için umut vaat ediyor. Hafta sonu oynanacak Bursaspor deplasmanından  alınacak kazanımlar,  ufkunu daha da açık tutacaktır Adanaspor´un.

Krunoslav Jurcıc´ın takımla ilişkisinin kesilmesi  için geç kalındığı gibi görülmekte ise de, 2016-2017 sezonunun ikinci devresi bu hafta sonu başlıyor. Koskoca (17) hafta var önümüzde.

Bir (17) haftada Adanademirspor´un önünde var. Hafta sonu sahasında oynayacağı Samsunspor maçı temsilcimiz için dönüm noktası olabilir. Seyirci açısından herhangi bir sıkıntısı olmayan Mavi Şimşekler, Mersin İdmanyurdu maçını 8.300 taraftar grubunun önünde oynadı. Bu rakamı Süper Lig´in İlk 5´inde yer alan takımlar dahi bulamıyorlar. Tecrübeli Engin Hoca,  bu takımı taraftarı önünde üst sıralara taşıma gayreti içinde olacaktır. Buna cani yürekten inanıyorum.

Bu hafta sonu başlayacak ikinci yarının,  en başta temsilcilerimiz olmak üzere tüm takımlara başarı getirmesini diliyorum.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00