Cihat OVALI - YORUM


İKİ TEMSİLCİMİZDEN TOPLAM ÜÇ PUAN

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor´un  Spor Toto  1.Lig´in 24.haftasında 18 Şubat 2018 Pazar günü saat 18.00´de başladığı İstanbulspor karşılaşması,  19 Şubat 2018 günü saat 15.15 nihayet buldu. Takriben verilen arayla birlikte , 21 saat süren bu müsabakanın Mavi Şimşekler açısında en önemli tarafı hanesine yazdırdığı üç puan oldu. Müthiş yağmur ve dolu sebebiyle Pazar günü tamamlanamayan bu mücadeleden, zor da olsa galibiyet alan Demirspor, dileriz beklenen galibiyet serisine  başlamış olsun. Çünkü, sıralamada 16.basamakta yer alan ve  Adana Demirspor´la arasında bir puanlık fark bulunan Denizlispor dolu dizgin geliyor. Ege Temsilcisi iç saha ve dış saha fark etmeksizin galibiyetlerine devam ediyor. Bu durumda Demirspor´un her maçını kazanmaktan başka çıkar yolu yok. Şartların çok zor olduğu karşılaşmadan alnının akıyla ayrılan ve sıralamadaki yerini kaybetmeyen Mavi Şimşekler,  mazisinde bu şehrin gururu olmuş günlerini anımsayarak, büyük taraftarını yine sevinç yumağı haline getirecektir. Geçen sene yine 24 saatlik Şanlıurfa maçıyla gelen galibiyetin, Mavi Şimşekleri bir alt gruba düşmekten kurtardığını unutmamak adına, seri galibiyetler için İstanbulspor maçının  milat olması diliyorum.

 Bir diğer Temsilcimiz galibiyet amacıyla gittiği Erzurum deplasmanından, uzatmaların son saniyesinde yediği golle Adana´ya puansız döndü. Esasen, Demirspor karşısında aldığı galibiyetin anlam taşıması için, bu haftaki deplasmandan puan veya puanlarla dönmesi gerektiğinin bilinciyle oynadı Toros Kaplanları. Mağlubiyet golünü kalelerinde görmesine  rağmen önce dengeyi sağlayan ev sahibi takım, maç nerdeyse bitti gözüyle bakarken bulduğu golle üç puana kavuşmasını bildi. Buzlu zemin öncelikle her iki takımın ayağa pas yapmasına en büyük engel teşkil etti. Top kontrolünün zor olduğu ve tesadüflere dayalı pasların atıldığı bir müsabakadan, futbol adına güzellikler beklemek hata olur. Atanın kazanacağı bir maç beklemekteydik ancak, Erzurumspor´un son saniye golünü de hiç hesaplarımıza dahil etmemiştik. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı açıkçası. Bu maçta kaybedilen puan veya puanlar çok büyük darbe vurdu Adanaspor´a.

Spor Toto  1. Lig´in 24.haftası toplam (24)  gole sahne olurken,  (1)  beraberliğin olduğu   hafta yaşadık.   En farklı sonucu  deplasmanda Altınordu´yu  5-1´lik skorla yenen  Boluspor   elde etti. Eskişehirspor  deplasmanda Manisaspor devirerek, rakibini biraz daha tehlike çemberinin içine attı. Öte yandan, Mavi Şimşeklerin rakibi konumunda olan Denizlispor, yine bu hafta deplasmanda Gazişehir Gaziantep takımını yenerek haftanın en büyük sürprizlerinden birini gerçekleştirdi.

Bu  haftayı mağlubiyetle   kapayan   Adanaspor   (33)  puanla on birinci sıraya düşerken,  haftayı galibiyetle   kapayan  Adana Demirspor   (27)  puanla  on beşinci  sıradaki yerini korudu.   İlk  sıralarda Rizespor  (45) , Ümraniyespor  (44) ve  Ankaragücü  (43)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (26), Manisaspor (14) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

Bu hafta sonunda oynanacak 25.hafta karşılaşmalarında Adana Demirspor 3 Mart 2018 Cumartesi günü saat 15.30´da Eskişehirspor´a konuk olurken, Adanaspor  4 Mart 2018 Pazar günü saat 15.30´da Altınordu takımını ağırlayacak.

 

 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00