Cihat OVALI - YORUM


İKİ TEMSİLCİMİZDEN SADECE BİR PUAN

PANORAMA


Temsilcimiz  Adana Demirspor  TFF 1.Lig´in 19.haftasında deplasmanda Rizespor´a  1-0´lık skorla yenilerek, sezonun ikinci yarısındaki ikinci maçını da puansız kapadı. Transfer tabelası geçtiğimiz günlerde  açılan  Şimşekler  kampa katılan 4 yeni futbolcunun lisanslarını çıkardı. Lisansları çıkartılan futbolcularla birlikte, geçen hafta sakat veya cezalı futbolcuların da yer aldığı karşılaşma, haftanın sonucu merakla beklenen müsabakasıydı. 27 yaşındaki Demirspor kalecisi Kurtuluş  Yurt´un kurtarışlarıyla maça damga vurduğu Rize deplasmanında, Temsilcimizin ilk atağını 35.dakikada Atabey´le yaptığını ifade edersek, oyun taktiğini belirlemiş oluruz. Sadece defans yapıp gol yememeye programlanmış bir takımdan geleceğe yönelik hiçbir beklentimiz olamaz. Yazık koskoca Adana Demirspor bu hallere düşecek bir futbolcu topluluğu olabilir mi? Deplasmanda alacağın bir puan, senin üst tarafa tırmanman için yeterli gelecek mi?  Çık gerçek topunu oyna yenersin veya yenilirsin, ama şunu bilmelisin ki, sen bu ligde  defansa mahkum  futbol oynayacak bir takım değilsin.

Bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor sahasında  Giresunspor´la 1-1 berabere kalarak, haftayı bir puanla kapamak zorunda kaldı. Devre sonunda yediği golle soyunma odasına mağlup durumda giren Turuncu Beyazlılar´ın, ikinci yarıya galibiyet için çıkacaklarından hiç şüphem yoktu. Nitekim, ikinci yarının hemen başlarında gelen penaltıyla  skoru değiştirmese de , aynı disiplinle mücadele eden Toros Kaplanları istediğini Onur´la aldı. Beraberlik golünün gerçekleştiği 77.dakikadan sonra , orta sahaların çabuk geçildiği ve kale önleri pozisyonların zengin olduğu bir karşılaşmaya şahit olduk. Uzatmalarla beraber yaklaşık 15 dakika tam olarak futbol ziyafetinin sunulduğu Adana 5 Ocak Stadı´nda, kendi sahasında ancak seyirci yoksulu Temsilcimizin galibiyet golünü atacağı  umuduyla  hop oturup hop kalktık. Ama olmadı, beklediğimiz galibiyete ulaşamadık. Ancak, şurası da bir gerçek bu takım resmen onur  mücadelesi veriyor, bu topçulara sahip çıkmamız şart. Yedikleri golde, Bekir´in oyundan alınması ve seyirciyle olumsuz diyaloğunun, takımda  bir anlık konsantrasyon  bozukluğuyla gerçekleştiğini göz ardı etmemek gerek.

TFF 1. Lig´in ikinci yarısının ikinci  haftası   toplam (18)  gole sahne olurken,   sadece (1)  maç  beraberlikle  sonuçlandı.   En farklı sonucu 4-0  skorla Gaziantepspor´u yenen  Gazişehir Gaziantepspor   elde etti. 19.haftada en sürpriz sonucu deplasmanda Ankaragücü´nü 2-0´lık skorla yenen Altınordu takımı elde etti

Bu  haftayı beraberlikle  kapayan   Adanaspor   (27)  puanla sekizinci sırada yer alırken, yine  haftayı puansız kapayan  Adana Demirspor   (20)  puanla  on dördüncü  sıraya düştü.  İlk  sıralarda  Ümraniyespor  (38), Rizespor (37 ), Ankaragücü  (35)  ve  Giresunspor  (31)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (17), Manisaspor (11) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

20.haftada ;  Adanaspor  3 Şubat 2018 Cumartesi  günü saat 13.00´de Lider Ümraniyespor´a konuk olurken, Adana Demirspor 4 Şubat 2018 Pazar günü  saat 13.00´de  Samsunspor´u  ağırlayacak.

Takımlarımıza 20.haftanın  başarı getirmesini diliyoruz.  

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22