İlhan ALPER


HEYY GİDİ GÜNLERR?


            Geçen hafta anlatacağım çocukluk haylazlıklarını bu haftaya havale etmiştim?

 

            Neydi bunlar?... Her aklımıza geldiğinde bizi içten içe güldüren şeyler?

 

Dönüp o günlere baktığımızda, hele öğrencilik yılları olarak ilk aklıma gelen ilk, orta ve lisedeki, Hababam sınıflığına özgü ipini koparan hatıralardır yüzümüze tebessüm yayan.

 

            Bir iki tokat yesek de hiç idareye çağrılmadık. İdareye çağrıldığımız tek olay şiir yüzündendi? 

 

Güzel dayak atılan naylon örmeli elastiki sopalarla sınıfa girildiği, sustalı bıçaklar ayakkabı altına atıldığı o dönemlerde idareye çağrıldığımızda binbir kuşku içindeydik.. Düşünüyorduk da hiçbir şey yapmamıştık. Müdür Yardımcısı Adem hocanın soracağı da meğerse şiir hakkındaymış. Rahatladık biraz? ?Bu şiiri sen mi yazdın?? diyen müdür yardımcısına verdiğimiz yanıt evetti. Dergiye konuldu sonra.

 

            Olaylar yaratan biri değildik ama eğitimin o üç basamağında da olay adamlar sınıfımızdaydı. Hem de yanıbaşımda, aynı sırada?

 

            İlkokulda baş belası Korkut´du?

 

            Ne annesi vardı, kadıncağız üstüne titrerdi. Sucuzade´de aynı sokakta oturuyorduk. Bir yer eviydi evleri. Babası da yoktu galiba Korkut´un ya da ben görmemiştim. Korkut imtiyazlı gibiydi. Kimseler bir şey demiyordu. Top kendinin olunca yakan top oyununu durdurabiliyordu. Yerli Malı Haftası gibi galiba okuldaki özel günlerde taa evden toplayıp getiriyordu koca koca porselen tabakları. Sonrasında ve hâlâ hep Korkut´u merak etmişimdir. Ne oldu? Ne yaptı? İçeri düştü mü? Mafya babası mı oldu? Nerelere gitti? O sokakta en son kalan halamlara bile sormuştum onları. Bir türlü çıkaramadı.

 

            Ortaokulda Ahmet ve Mehmet kardeşler. Abi Mehmet  okulun da ağır abisi? Sonradan Başkomser olduğunu duydum. Ahmet´in de kulübü varmış. Bir bar olayında oğlunun vurulduğunu televizyonlarda görmüştüm. Nasıl olduysa bir coğrafya dersinde Hamza Öğretmen´le tartıştığında, sivri kafasıyla öğretmeni bir darbedede yere düşürmüş, sonra da zemin kattaki sınıfın penceresinden atlayıp gitmişti. Giderken sevdiği kızı da götürdüğünü söylüyorlardı.  Ahmet ile aynı sırada oturuyorduk galiba. Bol bol güldüğümüzü hatırlıyorum. Onu da hiç görmedik gittiğinden beri.

 

            Neyse  bu iş uzayacağa benziyor. Kalanını da haftaya anlatalım. Daha sırada Fır? İsmet, Demirspor ve Cevdet Kızıklıoğlu ile din dersi hocasından yediğimiz balyoz tokatlar var.

  İlhan Alper

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00