HALKIMIZI KENDİSİNE BIRAKILAN EMANETE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM
Tarih: 15.1.2017 11:46:40 / 270okunma / yorum
Celal Topkan

Hangi ülkede yaşamak istersin?

Hangi ülkede yaşamak istemezsin?

 

Sence hangi ülkede yaşam daha iyi?

Torununun hangi ülkede dünyaya gelmesini istersin?

Hangi ülkede dünya ya gelmemesini istersin?

 

Parlamenter sistemle yönetilen Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre de mi yaşamak istersin?

Başkanlık sistemi ile yönetilen Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Mısır da mı yaşamak istersin?

 

Sizce Suriye iç savaşından kaçan hepsi Müslüman olan bu Suriyeliler, neden Müslüman ve zengin olan Suudi Arabistan´a, Katar´a, Kuveyt´e Mısır´a gitmiyorlar?

Sizce Suriye iç savaşından kaçan Türkiye´ye gelen Suriyeliler, neden Türkiye´de kalmak istemiyorlar?

Bir yolunu bulup Avrupa ülkelerine gitmek istiyorlar?

İlla Avrupa ülkelerine gideceğim diyerek denizde boğulmayı göze alıyorlar?

 

Sizce parlamenter sistemle yönetilen ülkeler mi daha çok gelişmiş?

Toplumsal ve sosyal huzur ve barışa kavuşmuş?

Gelir düzeyleri daha yüksek?

Aş ve iş sorunu çözülmüş?

Yaşam kalitesi daha iyi?

 

Yoksa başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler mi daha çok gelişmiş?

Toplumsal ve sosyal huzur ve barışa kavuşmuş?

Gelir düzeyleri daha yüksek?

Aş ve iş sorunu çözülmüş?

Yaşam kalitesi daha iyi?

 

Sizce parlamenter sistemle yönetilen ülkeler de mi bilim ve teknoloji gelişmiş?

İleri teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek zenginlik yaratan üretim yapılıyor?

 

Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler de mi bilim ve teknoloji gelişmiş?

İleri teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek zenginlik yaratan üretim yapılıyor?

 

Sizce parlamenter sistemle yönetilen ülkeler de mi tarım gelişmiş?

Tarımda verim yüksek?

Zenginlik yaratıyor?

 

Yoksa başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler de mi tarım gelişmiş?

Tarımda verim yüksek?

Zenginlik yaratıyor?

 

Sizce parlamenter sistemle yönetilen ülkeler de mi demokrasi ve hukuk daha çok gelişmiş?

Hak ve ifade özgürlüğü güvence altında?

 

Yoksa başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler mi demokrasi ve hukuk daha çok gelişmiş?

Hak ve ifade özgürlüğü güvence altında?

 

Parlamenter sistemle yönetilen ülkeler de mi eğitim ve bilim daha çok gelişmiş?

Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler de mi eğitim ve bilim daha çok gelişmiş?

 

Değerli halkımız. Laik demokratik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyeti kuranların bizlere emanetidir.

Bizim bizden sonra gelecek olanlara bırakacağımız mirasımızdır.

 

Bize bırakılan emanete sahip çıkmamız, Ona helal getirmeden bizden sonra gelecek olanlara teslim edelim.

 

Bu bizim vicdani ve ahlaki sorumluluğumuzdur.

  

Celal Topkan

20. Dönem Adıyaman Milletvekili

 

NOT: Bu çağrıyı, 11 Ocak 2017 tarihinde, “vicdanınıza sesleniyorum” başlığıyla MHP milletvekillerine de yaptım.

Lütfen sizlerde benzer vicdanlara seslenme ve etkileme araçlarını geliştirin ve MHP milletvekillerine ulaşın. Bu tarihi bir sorumluluktur. 

 

Yazarın Diğer Yazıları
BU NASIL BİR DİKTATÖRLÜKTÜR Kİ? (08 Ağustos 2017 - Salı)
DİKTATÖRLÜKLERİN ÖZELLİKLERİ (31 Temmuz 2017 - Pazartesi)
DİKTATÖRLÜK VE ATATÜRK (28 Temmuz 2017 - Cuma)
ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE KAZANIMLARI (10 Temmuz 2017 - Pazartesi)
ERDOĞAN VE AKP HALKI BİR KERE DAHA ALDATIYOR (01 Temmuz 2017 - Cumartesi)
Atatürk Dış Politika ve Liderlik (24 Mayıs 2017 - Çarşamba)
HANGİ ÜLKEDE YAŞAMAK İSTERSİN? (05 Şubat 2017 - Pazar)
DEMOKRASİ Mİ? OTORİTER REJİM Mİ? (05 Ocak 2017 - Perşembe)
DEĞİŞİM SENİNLE BAŞLAR (06 Aralık 2016 - Salı)
HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR (06 Aralık 2016 - Salı)
Sayfa:
EKONOMİYE BAKIŞ
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
ADANA´MIZIN SURİYESİ Mİ?
Vahit ŞAHİN
Vahit ŞAHİN
ADANSPOR İÇİN GÜZEL NETİCE
Cumali KARATAŞ
Cumali KARATAŞ
“ÇUKUROVA´DAN SESLER”-2 SELAHATTİN SARIKAYA
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
AT BİNİCİSİNE GÖRE KİŞNER
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
YENİ TÜRKİYE´NİN ÖNSÖZÜ
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
POZATTI´DAKİ TOPLANTI YAHUT POZANTI KONGRESİ 5 AĞUSTOS 1920
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
TOPLUMSAL UYUM VE EĞİTİM
Ahmet ERDOĞDU
Ahmet ERDOĞDU
21.12.2015 DEN 23.11.2016 YAZI VE RÖPORTAJLAR-5
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
DR.ERCAN ATALAY VE ASKF
KONUK YAZAR
KONUK YAZAR
DÜŞÜNCENİN BİLİM, SANAT VE GERÇEĞE UYGUNLUĞU-Fikri Akdeniz (*)
Ahmet DUMAN
Ahmet DUMAN
Hadi Gözünüz Aydın...
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
ÜZÜNTÜYE CEZA
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
AYRICALIKLI OLAN KİM?
M. Ziya YERGÖK
M. Ziya YERGÖK
SAHADAN GÖZLEMLER: HAYIR YÖNÜNDE
Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY
Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY
EKONOMİYE HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
Zekai BULUÇ
Zekai BULUÇ
NEO –LİBERALİZM SEVGİSİZLİĞİ KÖRÜKLÜYOR MU ?
İlhan ALPER
İlhan ALPER
BESTE FABRİKATÖRÜ SELAHATTİN SARIKAYA
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Ekmek Tüketimi mi Küresel Isınmaya Neden mi Oluyor? Yoksa Petrol Eksenli Politikalar mı?
OKUR KÖŞESİ
OKUR KÖŞESİ
BAYRAM MI GELMİŞ?
TANSEL ÇÖLAŞAN
TANSEL ÇÖLAŞAN
Sevgili dostlar merhaba,
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
AHMET KAYTANCI-GÖKÇEBEL
ZELİHA VE ÇOCUKLARI
Av.Cemil DENLİ
Av.Cemil DENLİ
LOZAN´IN 94. YILDÖNÜMÜNDE DÜŞÜNDÜKLERİM: İHANETLERİN HESABI MUTLAKA SORULACAKTIR.
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
KARADENİZ´DE PKK
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Okur Hareketi
Hüseyin ÖZBEK
Hüseyin ÖZBEK
İNTİHAR BELGESİNİ YIRTAN MECLİSTEN ARDINDA İNTİHAR MEKTUBU BIRAKAN MECLİSE
Celal Topkan
Celal Topkan
ÇÖZÜM ÜRETMEK VE HALKA ALTERNATİF SUNMAK GEREKİYOR
Saniye Akay Demirel
Saniye Akay Demirel
´Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın.´
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Ben, Sen, O. Biz, Siz, Onlar
Cihat OVALI-SPOR YORUM
Cihat OVALI-SPOR YORUM
MAVİ ŞİMŞEKLER 34 PUANA DEMİR ATTI
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?
KÖYDE BİR SABAH
Cezmi DOĞANER
Cezmi DOĞANER
YARATICILIK
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
Tufan ALPAT-EMEKLİ HAKİM
ADANA´DA FUTBOL
Ahmet YAHŞİ
Ahmet YAHŞİ
İHTİYARLAR PERİŞAN EDİLMESİN
Birgül Ayman GÜLER
Birgül Ayman GÜLER
AKP´NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONDA ELE ALINIRKEN, “REJİM DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR” ELEŞTİRİLERİ SÜRÜYOR
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
GÖKTEN GELEN-BASRİ GÖK
ÇOCUK GELİNLER
AZ ve  ÖZ A.AKDAMAR
AZ ve ÖZ A.AKDAMAR
BİRİ ANLATSA!...
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Bugün
26 °C
Perşembe
25 °C
Cuma
25 °C
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI

/resimler/2016-2/23/1416139429844.jpg

ADANA`DA NÖBETÇİ ECZANELER

/resimler/2015-5/28/1255038362873.jpg

ADANA İLİ ÖNEMLİ TELEFONLAR

/resimler/2016-3/22/1515302901917.jpg