Prof. Dr. Özer OZANKAYA


?HAK, HUKUK, ADALET? BAĞIMSIZ YARGI VE YARGIÇ GÜVENCESİYLE GERÇEKLEŞEBİLİR!


?Devlet ve hükümet? dediğimiz  siyasal kurumlarımızın ve    kamu yönetimimizin de, aile düzenimizin de, eğitim, ekonomi ve sanat-düşün kurumlarımızın da demokrasi, yani özgürlük  üzerinde, aklın ve bilimin gereklerine göre etkin biçimde işleyip   yükselebilmesi, ancak ?bağımsız yargı ve yargıç güvencesi? ilkesinin yürürlükte olmasına bağlıdır.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun büyük yankı yapan ?HAK, HUKUK, ADALET? yürüyüşünün etkili olabilmesi için, somut amaç olarak    ?bağımsız yargı ve yargıç güvencesi?ni gündemde tutması gerekir, kanısındayım.

Türk Ordusuna  kurulan  ?Ergenekon, Balyoz  kumpasları?nın,  Sivas-Madımak, Maraş, Çorum kıyımlarının,  bilim, sanat, düşün ve basın-yayın insanlarımızın suikastlarla öldürülmesinin, dahası,  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na, en yüksek düzeyde kimi devlet görevlilerinin bile bulunduğu bir ortamda yapılan linç girişimi gibi korkunç yıkım kalkışmalarının ?      hem      gerektiği biçimde cezalandırılabilmesi, hem de      benzerlerinin önlenmesi, hep bağımsız yargı kurumu ve yargıç güvencesiyle gerçekleşebilir.

Sayın Ekrem İmamoğlu´na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıran ?İstanbul İttifakı?nın özündeki ?tüm yurttaşlara eşit işlem yapan kamu yönetimi? için olduğu gibi,  CHP-İYİ Parti arasındaki ulus ve yurt ölçeğindeki ?Millet İttifakı?nın başarılı olup Atatürk ilkelerine dayalı Türkiye Cumhuriyeti´ni iç ve dış saldırılardan    koruyacak güçte ve süreklilikte olabilmesi için de ?bağımsız yargı ve yargıç güvencesi? üzerinde tam anlaşma içinde olmaları  zorunludur.

Bu gerçek karşısında, CHP Genel Başkanı  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun  ve CHP yöneticilerinin kamuoyuna yaptıkları bildirimlerde neden yalnız  ?hak, hukuk, adalet? demekle yetindiklerini, neden bu değerlerin ancak ?yargı bağımsızlığının ve yargıç güvencesinin? anayasa düzeyinde  sağlanmasıyla gerçekleşebileceğini vurgulamadıklarını, neden tüm toplumda hak, hukuk ve adaletin, esenlik ve dayanışmanın ancak bağımsız yargı ve   yargıç güvencesiyle gerçekleşebileceğini dirençle gündemde tutmadıklarını anlayamıyorum.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00